Heerde opent seizoen met gelijkspel bij Erica: SC Erica – VV Heerde 3-3

maandag 25 september 2017

De zomerstop zit erop. Heerde is sinds tientallen jaren terug in de 2e klasse. En de mannen van trainer Bardy Verhoef zijn het seizoen verdienstelijk begonnen. Tegen Erica, dat zo’n 12 jaar onafgebroken in de 1e klasse speelde, behaalde Heerde zijn eerste punt. Doelpunten van Raoul Wijenberg, Tristan Keijl en Stijn Rorije zorgden voor een 3-3 eindstand.

In een gelijk opgaande openingsfase werden er door beide ploegen nog geen echte kansen gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen nam thuisploeg Erica steeds vaker het initiatief. Ook dat leverde in eerste instantie nog geen grote kansen op. Heerde was in de omschakeling vaak te slordig om gevaarlijk te worden en na ruim een half uur spelen kreeg Erica de eerste grote kans van de wedstrijd. Een aanval over links leverde een vrije schietkans op, maar gelukkig voor Heerde volgde er een zwakke inzet. Juist toen Heerde het wat moeilijker kreeg kwamen de Geel-Zwarten op voorsprong. En hoe. De 0-1 was tevens de mooiste aanval van deze middag. Tristan Keijl werd aangespeeld door Maarten Tuin op links. Linksback Michael Wolf zag zijn kans op om te stomen. Een bekeken steekbal van Tristan gaf Michael de kans om een afgemeten voorzet af te leveren bij Raoul Wijenberg. Raoul wist met een knappe volley de 0-1 op het scorebord te brengen. Dit alles geschiedde rond de 40e minuut, waardoor Heerde met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust golfde het spel op en neer. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maakten er een aantrekkelijke 2e helft van, met veel doelpunten. Na een uur spelen kwam Erica op gelijke hoogte toen vanuit een vrije trap Erica speler Martin de Roo vrij kon inkoppen bij de 2e paal. Het antwoord van Heerde liet niet lang op zich wachten. In de 65e minuut werd Tristan neergehaald in de 16. Een terechte penalty die door Tristan zelf beheerst werd binnen geschoven. 1-2 Heerde. Erica drong wel aan, maar het moeite om kansen te creëren via het veldspel. Het was dan ook wederom een standaardsituatie die Heerde een tegengoal opleverde. Deze keer kon Erica speler Roy Lit vrij inschieten vanaf een meter of 12 na een slim genomen corner. De wedstrijd leek te eindigen in 2-2, maar ook de laatste minuten leverde spektakel op. Heerde leek er namelijk met de winst vandoor te gaan toen een vrije trap van Timo Olde Olthof in de kluts bij Tristan Keijl belandde. Zijn schot werd nog gepakt, maar de rebound was een koud kunstje voor Stijn Rorije. 89e minuut, 2-3 voor Heerde! De grootste domper van de middag kwam echter 1 minuut later. Frustrerend voor Heerde was dat, dat wederom uit een corner gebeurde. De hoekschop werd door Heerde zelf bij de 1e paal verlengd en kwam zodoende ongelukkig op de voeten bij Michael Wolf. Eigen goal, 3-3. Einde wedstrijd.

Ondanks dat een gelijkspel een terechte uitslag was, overheerst bij Heerde toch de teleurstelling. Drie keer op voorsprong, waarvan 1x zelfs op één minuut voor tijd, maar drie keer werd Heerde verrast uit een standaardsituatie.

Volgende week staat de 1e thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur trapt Heerde af tegen SC Emmeloord. Dit team speelde zijn 1e wedstrijd ook gelijk (2-2) tegen Germanicus. Wees allen welkom op Sportpark Molenbeek!

Scoreverloop: 0-1 Raoul Wijenberg (40e minuut), 1-1 Martin de Roo (60e minuut), 1-2 Tristan Keijl (66e minuut), 2-2 Roy Lit (85e minuut), 2-3 Stijn Rorije (89e minuut), 3-3 eigen goal (90e minuut).

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf, Mike Bronsink, Corsitaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Tristan Keijl, Roel Smit (12. Stijn Rorije)