Heerder dames winnen competitie ouverture

maandag 25 september 2017

Zaterdag 23 sept was het dan eindelijk zover, het begin van de nieuwe competitie 2017/2018.

Na een niet zo denderende voorbereiding waar bij geen enkele overwinning ( 0-4 WHC vr 1-7 OWIOS vr1 2-3 DSV 61 vr1) werd behaald moesten de dames gelijk aan de bak in de derby tegen Oene vr 2.

Waarbij alleen de 2e helft bij DSV enig soelaas bood waar de dames van 2-0 achterstand nog terug kwamen tot 2-2 maar uiteindelijk alsnog de overwinning aan DSV moest laten.

We gingen met 16 dames op pad waarnaar later bleek 2 er niet konden spelen. Vanuit de golden ladys sloot Wally Wessels, Hennie Bosch en Jolanda Bosch echter de laatste 2 konden vanwege blessures niet meedoen.

We begonnen in de volgende formatie doel Mies achter vlnr Mandy Daphne Elies Manon

Middenveld vlnr Willem Domi Sandra en voor vlnr Niamh Dian Romee. Wissels Hanne Gemma en Wally

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op waarbij Heerde via de pijlsnelle Niamh toch de betere mogelijkheden kreeg. Zo ook rond de 15e minuut werd Niamh de diepte ingestuurd en via een paar mooie bewegingen ging ze van links alleen op het doel af. Helaas schoot ze de bal tegen de keepster op. Gelukkig voor ons was Romee zo slim geweest om mee te lopen en zij kon de terug komende bal in het doel plaatsen.

Lang konden we niet genieten van de voorsprong. In een klutssituatie op het middenveld bleef de bal voor een speelster van Oene liggen en zonder het haar ook maar moeilijk te maken schoot ze de bak van zeker 25 meter over Mies heen 1-1. De rest van de 1e helft golfde het spel op en neer waarbij er niet veel mogelijkheden kansen voor beide doelen waren te zien. Na ca 25 minuten kwamen Hanne en Gemma Wilem en Romee vervangen.

In de 35e minuut werd Dian gewisseld voor Wally.

De 2e helft begon zoals de 1e eindigde. Maar gaandeweg namen de Heerder dames de regie in handen en vooral aan de zijkanten voorin waar met Hanne en Niamh veel snelheid aanwezig is.

Het was Niamh die haar directe tegenstander de hielen liet zien en haar schot eindigde onder de keepster door waar Hanne al liggend de bal over de doellijn kon tikken. 1-2. Niet veel later een zeer snelle ingooi van Domi op Hanne die de gehele achterhoede van Oene de hielen liet zien en diagonaal onberispelijk binnen schoot.1-3 Hierna werd Hanne wederom diep gestuurd en gaf de bal goed breed op de meegekomen Domi echter zij kwam niet goed uit met haar passen en tikte de bal in de handen van de keepster.(denk dat ze er nog nachten van droomt).

Niet veel later een mooie verre pass van Elies op Hanne en zij ging wederom alleen op de keepster af en schoot hard bij de 1e paal binnen om zo een hattrick te maken.1-4

Al met al een verdiende overwinning waarbij de dames met z n allen er hard voor hebben gewerkt.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma vvHeerde vr 1- WVF vr 1 14.30 uur