Moeilijk gelijkspel voor de Meiden D1

zaterdag 17 oktober 2015

Vroeger leerden we op school over de “grote drie” nou die werden weggestuurd nadat deze op een bijna ramp afkwamen. Jaap had de meiden in de rust maar eens flink toegesproken. Wat er gezegd werd is niet duidelijk maar gezien de rookwolken en bliksemstralen boven de Molenbeek was het niet mals.

De eerste helft begon wel uitmuntend, Quincy lanceerde met een prachtige steekbal Sabine die op haar buurt Femke in stelling bracht maar dit had geen doelpunt tot gevolg. Oene liet zich door het gespartel van Heerde niet van de wijs brengen want moeizaam ging het wel een beetje. Keeper Demi wist een vrije trap van Oene nog een keer goed weg te kijken maar daarna werd het voor Heerde niet beter op. De ruststand 0-2 beloofde weinig goeds en de speculaties langs de lijn over het t.v. programma K3 zoekt de drie biggetjes en laat opblijven kon nog wel eens te maken hebben met de zware benen van enkele voetballers. De wil is er dan wel maar het lukt ondanks de inzet gewoon even niet.

Ook de tweede helft liep niet op rolletjes maar toch zat er meer passie in het spel , Chayenne die als linkerspits zeer goed bleef combineren wist uit een goede hoekschop de 1-2 te maken. Vv Oene hield stand en het was erop of eronder voor Heerde. Simeone onze laatste man spoorde het team met de nodige aanwijzingen in deze “oe aah” wedstrijd aan en samen met de verdedigers Wendy, Naomi en Quincy hield de defensie goed stand. Het publiek geraakte in een orgastisch staat nadat Heerde de 2-2 aantekende. Nadat onze spits eerst lichtjes werd gehaakt wat in een vrij trap resulteerde waar bijna uit werd gescoord was het kort daarna wel raak namelijk door Marlon die even wat ruimte kreeg en bijna vanaf de middellijn de bal knetterhard boven de keeper in het doel werkte. Eindstand 2-2!

Was dit gelijkspel verdiend? Oene zal zeggen “misschien” Heerde zegt “als je een slechte wedstrijd niet verliest ben je een topploeg”. Afijn na de gehaktballen van meesterkok Henk van Essen ging ook de tegenstander Oene met een tevreden gevoel richting huis. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 31 oktober om 10.00 uur uit tegen Heino MD1. Graag tot dan.