Heerde doet goede zaken met zege op Lemelerveld (2-1)

maandag 16 oktober 2017

Heerde heeft na de eerste nederlaag van het seizoen, op bezoek bij Valthermond (4-0), de rug gerecht. Op het eigen Sportpark Molenbeek werd oude bekende Lemelerveld met 2-1 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, waarbij het na een 2-0 voorsprong in de slotfase nog onnodig spannend werd. Met de overwinning op zak nestelen de geelzwarten zich in het linker rijtje en daarmee kent de promovendus een goede competitiestart.

Lemelerveld en Heerde delen een rijke historie als het gaat om onderlinge duels. Met name in de Zondag 3e Klasse werd er de afgelopen jaren met regelmaat onderling gestreden om de punten, hetgeen vaak uitmondde in aantrekkelijke duels. Op een zonovergoten Sportpark Molenbeek was de eerste helft vooral het weer erg aantrekkelijk. Een domper voor Heerde was het vroegtijdig uitvallen van aanvoerder Timo Olde Olthof, die tijdens het eerste duel van de wedstrijd op ongelukkige wijze een teen brak. Qua wedstrijdbeeld koos Lemelerveld voor een defensief strijdplan en Heerde wist ondanks overwicht en dreigende aanvallen nog niet tot grote kansen te komen. De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor de gasten, die in de omschakeling loerden op de counter. Lemelerveld-spits Job Heerink werd bij zo’n counter het eindstation, maar de niet te missen kans werd onbeheerst over gemikt. Aan de andere kant misten kansrijke doelpogingen van Nick Schurink en Raoul Wijenberg precisie en had spits Elkjar Dijkgraaf een strafschop moeten krijgen na opzichtig vasthouden van een Lemelerveld-verdediger. Ondanks dit alles gingen beide teams met de brilstand op het scorebord aan de thee.

In de tweede helft werd de ban wel gebroken en dat gebeurde al snel. Uit een hoekschop kreeg de Lemelerveld-linksback de bal ongelukkig tegen zijn hand, waarna Elkjar Dijkgraaf alsnog vanaf 11 meter mocht aanleggen: 1-0. De voorsprong werkte voor Heerde als doping; er landde een deken van onoverwinnelijkheid over de ploeg. Lemelerveld besefte wel dat het een aanvallender tactiek moest kiezen, maar verdedigend (waarbij collectief verdedigen voorin begint) gaf Heerde geen krimp en liet het de gasten kans- en machteloos. Een kwartier voor tijd forceerde Heerde met de mooiste goal van de middag de beslissing. Elkjar Dijkgraaf werd diep gestuurd en hij wist met een goede breedtepass aanvalsmaatje Nick Schurink te vinden. Schurink was baas over de bal en zijn directe tegenstander, speelde zichzelf vrij en krulde de 2-0 tegen de touwen. Het geloof bij Lemelerveld ebde zichtbaar weg, maar door nog een aantal keer de opportunistische bal te spelen werd het alsnog onnodig spannend. Ook Lemelerveld kreeg bij één van die pogingen uit het niets een strafschop, die feilloos verzilverd werd door Heerink: 2-1. In de ruime blessuretijd werd het vervolgens nog eenmaal hachelijk bij een oranjewitte inzet uit een corner, maar doelman Tim Rorije wist deze met een snelle reflex onschadelijk te maken. Eindstand 2-1.

En zo werd ook de tweede thuiswedstrijd een prooi voor Heerde. De goede competitiestart (7 punten uit 4 wedstrijden) kan volgende week een vervolg gegeven worden wanneer de geelzwarten opnieuw thuis spelen, ditmaal tegen Beilen. Nummer 6 Heerde ontvangt nummer 3 Beilen, dat 3 punten meer heeft. Op voorhand een mooi affiche, waar u ook weer van harte welkom bent op Sportpark Molenbeek (aanvang 14:00 uur)!

Scoreverloop50. Elkjar Dijkgraaf 1-0, 73. Nick Schurink 2-0, 90. Job Heerink 2-1 (strafschop).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof (5. Jeffrey de Weerd), Maarten Tuin©, Michael Wolf, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Roel Smit (75. Daan Nijmeijer), Elkjar Dijkgraaf, Nick Schurink (80. Arne Sellies).