Heerde verslaat Beilen in enerverend duel (1-0)

maandag 23 oktober 2017

Heerde heeft ook haar 3e thuiswedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. In een wedstrijd die niet altijd even goed maar wel spannend was, trokken de Heerdenaren uiteindelijk terecht aan het langste eind. Raoul Wijenberg kroonde zichzelf een kleine 10 minuten voor tijd tot matchwinner, waardoor Heerde klimt naar de 4e plek op de ranglijst. Deze plek in de subtop stemt tot grote tevredenheid op Sportpark Molenbeek.

Op voorhand was het treffen tussen Heerde en Beilen een aantrekkelijke; de nummer 6 van de 2e Klasse L ontving de nummer 3. Heerde startte op het eigen sportpark voortvarend en nam in het eerste kwartier het initiatief. Raoul Wijenberg was in deze fase het meest dreigend en nam het vijandelijke doel tweemaal hevig onder vuur. Even zo vaak had de uitblinker aan de kant van Beilen een antwoord; doelman Remco Vos redde knap met zowel handen als voeten. In het vervolg van de eerste helft liet ook Beilen zich gelden. Beilen mikte op de omschakeling en met een aantal opportunistische ballen en een hoop energie werden de voorwaartsen aan het werk gezet. Maar ook Heerde goalie Tim Rorije gaf geen krimp, hij neutraliseerde een afstandsschot en twee scherpe voorzetten. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon rommelig. Beilen gooide er nog eens een schepje energie bovenop, Heerde was slordig in het positiespel. Na een uur spelen pakte de thuisploeg het niveau weer op en de eerste de beste goede aanval over de rechterflank eindigde bij Nick Schurink, hij werd in de 16 meter ondersteboven gelopen. Maar waar Elkjar Dijkgraaf vorige week tegen Lemelerveld een strafschop feilloos binnenschoot, mikte hij ditmaal op de vuisten van de doelman die zijn ploeg andermaal in de wedstrijd hield. Terwijl Beilen in de omschakeling nog een aantal keer dreiging probeerde te creëren, begon de tijd te dringen. In deze spannende fase was het Raoul Wijenberg die op randje zestien eindstation werd van een vlot lopende Heerder aanval. Wijenberg, die een patent heeft op het maken van mooie doelpunten, slalomde in alle drukte voorbij 3 verdedigers om vervolgens de bal (eindelijk) beheerst voorbij doelman Vos in de verre hoek te schuiven: 1-0! De ontlading bij Heerde was groot, de overtuiging om de voorsprong over de streep te trekken ook. Nadat doelman Tim Rorije vlak voor tijd nog 1 vrije trap onschadelijk maakte, was de nieuwe driepunter een feit.

En zo verzamelde de formatie van trainer Bardy Verhoef na 5 wedstrijden al 10 punten, waarbij geconcludeerd mag worden dat er nog geen punt gestolen is. Een stevige plek in de subtop is het vervolg. Volgende week reizen de geelzwarten af naar Coevorden om het op te nemen tegen het onbekende Raptim, dat tot nu toe 3 punten behaalde en de 12e plaats bezet. Een mooie, nieuwe uitdaging voor Heerde!

Scoreverloop83. Raoul Wijenberg 1-0. Bijzonderheden: 60. Elkjar Dijkgraaf (Heerde) mist strafschop.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Michael Wolf, Maarten Tuin©, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Roel Smit (85. Rico Vos), Elkjar Dijkgraaf (89. Michel Calkhoven), Nick Schurink (87. Arne Sellies).