VV Heerde wint met 0-2 uit bij VV Raptim

maandag 30 oktober 2017

Heerde heeft ook de 6e wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Coevorden was Heerde de gehele wedstrijd de betere van Raptim. Met slechts 0-2 waren de mannen van Bardy Verhoef eigenlijk veel te lief voor Raptim. Vooral in de 2e helft kreeg Heerde legio kansen om een veel hogere uitslag op het scorebord. Ondanks dat kijken de geel-zwarten tevreden terug op de eerste uitwinst van dit seizoen.

Al snel in de 1e helft bleek dat Raptim Heerde het spel liet maken. Dat leverde niet direct grote kansen op, maar wanneer Heerde ging combineren op de helft van Raptim, had de thuisploeg het lastig. De eerste kans van de wedstrijd kwam dan ook voort uit vlot combinatiespel tussen o.a. Elkjar Dijkgraaf, Raoul Wijenberg en Roel Smit. De inzet van laatstgenoemde was echter te zwak om de keeper te verrassen. De tweede kans kwam op naam van Michael Wolf. Vanuit de spelhervatting kreeg hij de bal vrij bij de 2e paal. Zijn inzet scheerde echter voor de goal langs. Raptim probeerde vooral via de counter gevaarlijk te zijn, maar dat lukte zelden. Slechts één keer ontstond er echt gevaar voor het goal van Heerde, maar dat leverde geen goal op voor de thuisploeg. Een 0-0 stand bij rust.

In de 2e helft werd het verschil tussen Heerde en Raptim alsmaar groter. En Heerde was nu ook in staat om het overwicht om te zetten in kansen, veel kansen. Na een uur spelen openden de geel-zwarten de score. Druk rond het 16 meter gebied van Raptim leverde balbezit op. Roel Smit wist vervolgens de mee opgekomen Jeffrey de Weerd te vinden. Jeffrey dacht niet na en haalde de trekker over. In de korte hoek passeerde hij de doelman van Raptim. 0-1 voor Heerde! Vervolgens ontstond de fase waarin Heerde de ene na de andere kans kreeg. Vooral Nick Schurink was een driemaal dichtbij een treffer. Zijn inzetten, o.a. na een splijtende steekbal van Corstiaan Altenburg, troffen geen doel.  Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. Invaller Stijn Rorije maakte echter in 83e minuut in einde aan de spanning. Een mooie diepe bal van Mike Bronsink lanceerde de snelle Stijn. Oog in oog met de keeper faalde hij niet. 0-2 Heerde! Ook na de 0-2 kreeg Heerde nog kansen om de score uit te breiden. Zo verscheen Mike Bronsink alleen voor de keeper en besloot Raoul Wijenberg af te spelen in kansrijke positie op 16 meter. Hierdoor bleef het bij 0-2.

Ondanks de gemiste kansen heerste bij Heerde de euforie. Met 13 punten uit 6 wedstrijden en een 3 plek op de ranglijst is de ploeg uitstekend begonnen aan het seizoen. De busreis terug was dan ook een gezellige bedoeling. Volgende week neemt VV Heerde het thuis op tegen Stadskanaal. Die ploeg heeft drie punten minder dan Heerde en staat daarmee 6e op de ranglijst. Aanvang 14.00 uur, Sportpark Molenbeek.

Scoreverloop: 0-1 Jeffrey de Weerd (60e minuut), 0-2 Stijn Rorije (83e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Maarten Tuin©, Michael Wolf, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Nick Schurink (80e Arne Sellies), Elkjar Dijkgraaf (88e William Bax), Roel Smit (75e Stijn Rorije).