Heerder vrouwen spelen verdienstelijk gelijk in oefenwedstrijd tegen t Harde vr1(4e Kl)

maandag 30 oktober 2017

Zaterdag 28 okt speelden de dames een oefenwedstrijd in en tegen t Harde vr 1.

Vanaf het begin was het een wedstrijd waarin beide ploegen niet veel voor elkander onderdeden.

Bij de dames 1 nieuw gezicht Nienke Liefers heeft gelukkig weer besloten om de kicksen weer aan te trekken en is ons komen versterken. Van de JO15 2G mochten we Iris weer lenen. ( Bedankt)

De dames van het t Harde vonden elkaar iets makkelijker en hadden bovendien een heel behendige en snelle spits die vooral op eigen succes uit was. Maar de wederom hard werkende Heerder dames kwamen ook aanvallend en via de omschakeling tot mooie en goede kansen. Zoals in de 5e minuut een mooi schot dat rakelings over de lat zeilde. In de 8e minuut was het Niamh die goed diep werd gestuurd en de bal goed mee naar binnen nam en hem hard voor het doel plaatste waar de keepster over de bal dook en Domi er als de kippen bij was om de bal in het lege doel te deponeren. Even later de gelijkmaker waar keepster Mies zich een beetje verkeek op een stuiterbal en deze niet  genoeg kon beroeren zodat t Harde op gelijk hoogte kwam. Hierna ontspon zich een periode waarbij hoofdzakelijk op het middenveld gespeeld werd. Toch kwam t Harde op een 2-1 voorsprong via een klutsbal welke in het 5 meter gebied bleef hangen en t Harde iets adequater reageerde dan de Heerder dames. Even daarvoor was er wel een mooi schot van Domi, waarbij de bal goed door Willemijn werd teruggelegd ,dat net naast ging.  Hierna nog een paar mooie aanvallen welke telkens door schoten net over of naast het doel gingen.

Aan het begin van de 2e helft viel Jorien Wensink in die na 10 maanden blessureleed(kruisbandletsel) weer enkele (20) speelminuten kon maken. t Harde was in het begin van de 2e helft de bovenliggende partij maar hadden het vizier gelukkig niet op scherp staan. Mede door goed verdedigen goed keepers werk van Mies bleef het 2-1. Tot in de 70e minuut Gemma op  links de diepte werd ingestuurd en zij de bal goed voor gaf de keepster leek de bal te kunnen onderscheppen maar liet deze los, ware het een hete gehakt bal,  weer was Domi snel terplekke om de bal in het doel te plaatsen. In de 77e minuut werd Gemma wederom diep gestuurd en met hard en laag schot liet zij de keepster kansloos. 2-3. In de 87e minuut kwam t harde  via een gelukje op 3-3. Via een hoekschop welke Iris op haar rug kreeg en zo caramboleerde de bal in het doel 3-3.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd.

De laatste competitiewedstrijd van de dames was op 14 okt waarbij ik op vakantie was. Ook deze wedstrijd wisten de dames winnend af te sluiten. Via Sandra 1-0 Daphne 2-0 en Niamh 3-0 werd van toen nog ongeslagen Swift 64 vr 1 gewonnen. Andre Hegen was in deze wedstrijd mijn vervanger en heeft dit op vakkundige wijze gedaan(bedankt).

Na 4 wedstrijden in de competitie hebben de dames de volle buit gepakt.

4 gewonnen 12 punten en een doelsaldo van 10 voor en 2 tegen.

As zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen het eveneens ongeslagen EDON.

LET OP AANVANG VAN DEZE WEDSTRIJD IS 13.45 UUR. KOMT ALLEN OM DE DAMES NAAR EEN OVERWINNING TE BEGELEIDEN.