Heerder dames winnen moddergevecht in IJsselmuiden.

maandag 13 november 2017

Zaterdag 11 november stond de wedstrijd IJVV vr2 – vvHeerde vr 1 op het programma

Op een door de regen geteisterd veld was het meer een moddergevecht dan een voetbalwedstrijd.

Vanaf het begin lieten de dames er geen gras over groeien en zetten zij de tegenstandster goed onder druk. Dit resulteerde al snel in wat kansen en hoekschoppen. Deze leverden helaas nog geen doelpunten op. Dat het veld steeds slechter werd bleek toen er van Heerder kant een was die in een spagaat terecht kwam. De dames op de bank dachten dat ze of alles afgescheurd had of alles opgerekt gezien de appjes  s avonds na de wedstrijd.

Maar er werd bij tijd en wijle ook nog aardig gespeeld op het steeds zwaarder wordende veld.

In de 32e minuut kwamen de dames op een 0-1 voorsprong. Na een aanval via Gemma Sandra en Domi kwam de bal weer bij Sandra terecht en zij scoorde de 0-1. Even later stuurde Willem Speedy Niamh de diepte in. Zij sneed goed voor haar tegenstandster langs naar binnen toe en oog in oog met de keepster schoot ze de bal onberispelijk in de korte hoek tegen de touwen. 0-2

In de 2e helft kwam IJVV na  5 min terug in de wedstrijd een foutje halverwege de eigen helft werd goed afgestraft. 1-2. IJVV probeerde hierna door te drukken maar de dames kwamen er via de omschakeling er een paar keer goed uit. Domi Gemma en Niamh kwamen 1 op 1 tegenover de keepster maar hun schoten gingen helaas over of naast het doel.

Al met al wederom een terechte overwinning bij 1 van de concurrenten.

De achterhoede bestaande uit Mandy Elies Daphne Dianne( Niamh) gaf weinig weg en de meest keren als er al een door kwam stond Mies behoudens 1 x haar mannetje.

Middenveld Jorien(Gemma) Sandra(Domi) Willem(Romee) knokten voor elke meter modder.

Voor dolden Paulien Niamh en Domi(Hennie) hun directe tegenstander een paar maal maar het aansluiten op het zeer slechte veld viel niet altijd mee. Zodat hun acties  stierven in schoonheid.

De Scheidsrechter besloot ons in de 2e helft een beetje te helpen door 5 minuten te vroeg af te fluiten.

Al met al weer een verdiende overwinning. Paulien wederom bedankt voor het meedoen en Hennie natuurlijk ook.

As zaterdag staat er voor de dames een thuiswedstrijd tegen Berkum vr 3 op het programma aanvang 14.30 uur.