Heerde laat Dedemsvaart kansloos op Sportpark Molenbeek (1-0)

maandag 27 november 2017

Heerde heeft de vervelende nasmaak van de thuisnederlaag tegen Stadskanaal (0-1) afgelopen zondag ruimschoots weggepoetst. Niet zo zeer in de score maar wel door tegen de nummer 2 van de ranglijst een wedstrijd op de mat te leggen die leidde tot grote tevredenheid bij selectie, staf en achterban. Na een vrij weekend en de afgelasting in Ruinerwold vorige week, was het voor de formatie van trainer Bardy Verhoef drie weken geleden dat men in competitieverband uitkwam. De tussenpose heeft duidelijk goed uitgepakt, want met fris en scherp spel waren de Heerdenaren met 1-0 genadig voor de gasten uit Dedemsvaart. Stijn Rorije kroonde zichzelf kort na rust tot matchwinner en met deze winstpartij is de plek in de subtop van de 2e Klasse L (4e plaats met een wedstrijd minder) stevig.

Tegen oude bekende Dedemsvaart, beide ploegen troffen elkaar vorig jaar in de 3e Klasse en promoveerden beiden via de nacompetitie, kende Heerde nog wel een weifelende start. De eerste doelpoging was dan ook van de gasten, die beschikken over de meest productieve aanval van de competitie. Het zou echter één van de weinige doelpogingen worden van Dedemsvaart, want na deze slow start begon Heerde te draaien en zou dat tot en met het eindsignaal doen. In balverlies werd Dedemsvaart geen ruimte en kans gegund, in balbezit waren vooral de geelzwarte middenvelders dominant doordat veelvuldig de vrije man gevonden werd. De aanvalslinie kreeg zodoende veel aanvoer en dit leidde tot meerdere grote kansen. Roel Smit (individuele actie), Raoul Wijenberg (diepgaand) en Stijn Rorije (oog in oog met de doelman) wisten voor rust de voorsprong nog niet te realiseren.

Met de rust als hinderlijke onderbreking, was het voor Heerde zaak het goede spel in de tweede helft voort te zetten. En dat deed het. Waar de geelzwarten voor rust meerdere kansen onbenut liet, was het in de tweede helft binnen 10 minuten raak. Rechtsback Dewi van Velsen gaf het eerste signaal af met een open schietkans (over), maar het was Stijn Rorije die opnieuw alleen voor de keeper opdook en ditmaal koelbloedig binnen schoot: 1-0. Dedemsvaart trachtte met een aantal omzettingen zichzelf alsnog in de wedstrijd te spelen, maar Heerde bleef scherp en behield de controle over de wedstrijd. Kopballen van Stijn Rorije en schietkansen van Corstiaan Altenburg en Mike Bronsink leverden geen margeverdubbeling op. Zo bleef het voor toeschouwers en staf tot de laatste minuut aantrekkelijk. Dedemsvaart bracht vanaf links nog eenmaal een bal hard voor het doel, maar die werd door niets of niemand geraakt. Tim Rorije hield hierdoor zijn doel schoon en het initiatief in de slotfase was, mede door de inbreng van de frisse benen van A-junioren Rico Vos en Daan Nijmeijer, voor de thuisploeg. Eindstand 1-0.

Een puike prestatie van Heerde dat een verdiende overwinning boekte en als eerste ploeg de Dedemsvaartse doelpuntenmachine van scoren afhield. Nu de nummer 2 van de ranglijst is verslagen, kunnen de geelzwarten een week toewerken naar hetzelfde kunstje tegen de nummer 3: VKW. Dit mooie affiche op Sportpark De Perkenslag in Westerbork staat om 14:00 uur op de agenda.

Scoreverloop:

53. Stijn Rorije 1-0.

Opstelling:

Tim Rorije; Dewi van Velsen, Michael Wolf, Maarten Tuin ©, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg (80. Rico Vos); Roel Smit (60. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije, Elkjar Dijkgraaf (89. Kevin de Weerd).