Heerder vrouwen verliezen van DSV 61 vr 2

maandag 04 december 2017

Zaterdag 2 december stond er voor de dames een uitwedstrijd in Doornspijk tegen DSV 61 vr 2 op het programma.

Door omstandigheden konden we niet met een gehele selectie aan de voorbereiding beginnen. Er waren 4 dames die later aansloten.

We begonnen in de volgende opstelling:

Doel Mies, achter vlnr Mandy Daphne Elies Jorien. Midden vlnr Diann Sandra Manon. Voor vlnr Romee Domi Niamh. Wissels Nienke Gemma en Hennie.

We begonnen niet erg goed. In de 3e minuut kwamen de dames op achterstand. Bij een hoekschop waarbij de bal op de 16 meter terecht kwam, stond 1 van de dames van DSV vrij en krulde de bal in de bovenhoek over de verbouwereerde Mies heen. Na amper 10 minuten spelen moest Elies eraf met een in de warming-up opgelopen knie blessure.

De dames probeerden met alle macht om iets aan de achterstand te doen maar schoten van Domi en Sandra gingen naast het doel of waren niet zuiver genoeg om de keepster van DSV te verrassen.

Ook via Niamh aan de rechterkant werden er enkele mogelijkheden gecreëerd maar het vizier en het beetje geluk ontbrak vandaag.

DSV deelde via de omschakeling wel een paar speldenprikjes uit maar Mies en de achterwaartsen konden de schade beperken.

In de 2e helft probeerden de dames er een schepje bovenop te doen en al snel kwam er via een vloeiende aanval van Diann Domi en Sandra een mooie schietkans echter deze ging net naast.

En zoals de wetten in de voetbal zijn, indien je je eigen kansen niet benut doet de tegenstander dit wel. Via de omschakeling kwam DSV op 2-0. De dames gaven niet op en niet veel later kwam de aansluitingstreffer er toch. Via een klutsbal uit een hoekschop kwam de bal via Domi bij Sandra terecht en zij schoot de 2-1 binnen. Hierna zetten de dames alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar via goed uitgespeelde counters van DSV liepen zij in een tijdsbestek van 10 minuten uit naar 5-1 wat tevens de eindstand was. De schade had nog groter kunnen zijn ware het niet dat Mies een paar fabuleuze reddingen in huis had.

Al met al een vervelende nederlaag voor de dames.

As. Zaterdag staat er voor de dames een heuse stads derby op het programma nl vvHeerde vr1- SEH vr 1 aanvang 14.30 uur.

Dit is naar ik hoorde de 1e maal dat beide teams elkaar tegenkomen op competitieniveau.

Komt allen de dames aanmoedigen.