Heerder vrouwen winnen burenruzie tegen SEH met 4-0

maandag 11 december 2017

Zaterdag 9 december stond er voor de dames van de vvHeerde de thuiswedstrijd tegen SEH op het programma.

Sinds lange tijd had de trainer weer wat te kiezen in zijn opstelling. Er waren deze middag maar liefst 16 dames present waardoor er 5 op de bank moesten plaats nemen. We begonnen in de volgende opstelling:

Doel Mies achter vlnr Mandy, Elies Daphne en Manon, midden Diann, Sandra, Willem, voor Nienke, Domi en Niamh. Wissels Romee, Paulien, Anita, Jorien en Gemma.

De afspraak was om vanaf het begin SEH direct onder druk te zetten zodat ze niet aan het voetballen toekwamen. Toch was het SEH dat via hun linkerkant de 1e mogelijkheid kreeg maar de voor getrokken bal werd door iedereen gemist zodat we geen schade opliepen. Vanaf dat moment trokken de dames het spel naar zich toe zonder tot echt uitgespeelde  kansen te komen.

Niamh kreeg na een diepte pass van Elies een grote kans maar alleen voor de keepster schoot ze tegen haar op, uit de daarop toegekende hoekschop kopte Nienke net over het doel. Hierna kregen Domi, Sandra Niamh nog enkele mogelijkheden maar waren net te gehaast in de afronding of de keepster van SEH stond in de weg.

In de 35e minuut wast het dan toch raak, Elies stoomde vanaf de middellijn op en haalde met rechts vernietigend uit van zeker 25 meter en de bal sloeg als een granaat achter de keepster van SEH tegen de touwen aan.  In de 43e minuut was het wederom Elies die via een afstandsknal de score op 2-0 bracht. Ik weet niet of het aan de beloning ligt(een kus op het voorhoofd, van de trainer) maar de laatste tijd begint ze zich meer en meer met aanvallen te bemoeien en scoort nu al voor de 3e keer dit seizoen. Dit mede doordat het achterin met Manon, Jorien, Daphne, Mandy en Diann goed staat. De middenvelders Sandra Willem Nienke Diann, Gemma de plekken goed overnemen en de voorhoede Domi Romee Niamh Nienke, Paulien, Anita goed de ruimtes groot maken.

Een minuut later was het Domi die de beloning verdiende door op rand 16 de bal hard en droog achter de keepster te knallen. 3-0 Amper bekomen lag de 4-0  ook al in het netje. Nu was het Anita (ook zij kreeg de beloning)die na haar zwangerschap de eerste minuten weer maakte en de bal via een knappe actie van Paulien die de bal vanaf de achterlijn voorgaf en Anita er voor de goal net haar grote teen tegen de ba kreeg, voordat de meegelopen verdedigster van SEH kon ingrijpen,  zodat deze in het doel belande. 4-0

De 2e helft was de wedstrijd iets meer in balans. SEH probeerde door iets vroeger te storen de aanvallen te onderbreken en via de omschakeling gevaarlijk te worden. Maar meer dan wat hoekschoppen zat er voor hun niet in. De vele wissels in de 2e helft kwam het spel niet ten goede. De dames probeerden uit alle macht om de score uit te breiden maar de vele aanvallen liepen helaas op niets uit.

Ik wil bij deze dames een groot compliment geven daar  gezien de blessures elke week weer met meer dan 100% inzet de strijd aangaan en natuurlijk loop je dan weleens tegen een nederlaag op maar moet zeggen dat ze er de week nadien toch weer staan.

Door deze overwinning zijn de dames Herbstmeister geworden.

10 wedstrijden gespeeld 8x winst 2x verlies en een doelsaldo van 28 voor 12 tegen.

De volgende wedstrijd staat pas op 27 januari 2018 op het programma uit naar Wijthmen nl.

Wijthmen vr 1 –vvHeerde vr 1 aanvang 10.30 uur.

Hierbij wil ik ook van de mogelijkheid gebruik maken om de vrijwilligers die het veld hebben schoongemaakt te bedanken voor hun noeste arbeid.