Meiden D1 verliezen uit nipt van Heino

zaterdag 31 oktober 2015

De ontmoeting tegen Heino was er een als voorgaande afleveringen namelijk zonder punten. De bekerhouder en kampioen van vorig seizoen liet zien dat het met een goed fundament Heerde redelijk eenvoudig onder de duim hield. Een drietal handige verdedigers en de bal veelal over rechts voor ons doel schieten leverde in de eerste helft maar 1 tegentreffer op. Aan de tomeloze inzet van Heerde lag het niet want met de onverschrokken Lotte en marathon Marlon voorop in de strijd hield Heerde toch lang het groene geweld van de eigen zestien.

Na rust een doelgericht Heerde wat gelijk veel druk zette op Heino`s verdediging. De bal verdween nog bijna achter hun keeper en even later was het dan toch raak na goed doorzetten van Chayenne op een afgeslagen bal van de lenige keeper maakte ze boelkloedig de gelijkmaker.

Lang ging het gelijk op want coach en schaakmeester Jaap had na rust er wel voor gezorgd dat Heino`s sterkere spelers geen mogelijkheden meer kregen. Een intikker uit een hoekschop bezorgde Heino desondanks wel de 2-1 en een niet onverdiende voorsprong. Heerde mocht vlak voor tijd nog een vrije trap op randje 16 nemen maar deze bal werd jammerlijk naast geschoten en aan alle spanning kwam een eind toen de goede leidsman voor het einde blies.

Zaterdag 7 november kan Heerde alle steun gebruiken als we om 11.15 uur thuis tegen IJVV MD1D spelen. Deze ploeg staat zonder puntverlies boven aan , graag tot dan.