VV Heerde overklast Valthermond (5-1)

maandag 19 februari 2018

VV Heerde heeft haar publiek een vermakelijke voetbalzondag voorgeschoteld. In een heerlijk voorjaarszonnetje werd de nummer 4 van de ranglijst, Valthermond, getrakteerd op een ruime nederlaag: 5-1. De ploeg van trainer Bardy Verhoef besliste het duel kort voor rust, waarbij de geelzwarten in een tijdsbestek van 6 minuten driemaal scoorden. Werd de uitwedstrijd in oktober nog een prooi voor Valthermond (0-4), op Sportpark Molenbeek waren de rollen duidelijk omgekeerd. Man of the match Stijn Rorije nam twee treffers voor zijn rekening en het trio Nick Schurink, Elkjar Dijkgraaf en Mike Bronsink completeerden de vijfklapper.

Heerde, dat zichzelf een week eerder in Lemelerveld veel tekort deed door veel kansen onbenut te laten, was erop gebrand om Valthermond deze middag niet te laten ontsnappen. Waar het duel in de eerste fase gelijk op ging, begon de geelzwarte machine halverwege de eerste helft te draaien en werden de eerste grote kansen gecreëerd. Corstiaan Altenburg en Elkjar Dijkgraaf namen het vijandelijke doel onder vuur maar misten nog overtuiging. Ook de eerste kopkans van Stijn Rorije belandde niet in het doel (over). Het was Nick Schurink die de ban brak door een lage teruggetrokken bal van Altenburg diagonaal in te schieten: 1-0. Niet veel later rondde Stijn Rorije een diepe bal van Mike Bronsink koelbloedig af: 2-0. Heerde zat op rozen en dat leidde enkele minuten later tot de mooiste goal van de middag. De Heerdenaren voetbalden zich met enkele hoogstandjes van rechtsachter naar linksvoor. Altenburg vond de paal nog op zijn weg, maar de rebound was voor Stijn Rorije: 3-0. Valthermond snakte naar de rust en werd kort daarna door het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter gered.

De enige mogelijkheid voor de gasten om nog aanspraak te maken op een resultaat zou een vroeg doelpunt na rust zijn. Die energie kon Valthermond nog opbrengen, maar het leidde vooral tot een rommelige fase en een afgekeurd doelpunt uit een corner (hinderen binnen het 5 metergebied van doelman Van Leeuwen). Na deze fase ebde bij de gasten het laatste sprankje hoop weg en een kwartier voor tijd gooide Elkjar Dijkgraaf, die in de tweede helft meerdere malen dicht bij een treffer was, de wedstrijd definitief in het slot. Een verre ingooi belandde voor zijn voeten en Dijkgraaf bedacht zich geen moment en schoot de bal vanuit een dropkick beheerst binnen: 4-0. Nadat Valthermond een vrije trap van de zijkant in één keer in het doel zag stuiteren, was het Mike Bronsink die vlak voor tijd zijn specialiteit nog eens toonde. Een vrije trap op een kleine 30 meter van het doel werd snoeihard voorbij de muur en de Valthermond-doelman geknald. Eindstand 5-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de oogst na de winterstop slechts 3 punten uit 3 wedstrijden. Met deze nieuwe driepunter beloont Heerde zichzelf voor het goede spel dat het team van trainer Bardy Verhoef sinds de competitiehervatting laat zien. Een 5e plaats op de ranglijst is een passend tussenresultaat, waarbij de geelzwarten de komende twee weken mogen laten zien of het die plek op de ranglijst waard is. Aanstaande zondag speelt Heerde (wederom thuis) tegen Zuidwolde, waarna het op bezoek mag bij hekkensluiter Ruinerwold. Twee wedstrijden waar kansen liggen, mits er uit hetzelfde vaatje wordt getapt als vandaag.

Scoreverloop:
36. 1-0 Nick Schurink, 39. 2-0 Stijn Rorije, 42. 3-0 Stijn Rorije, 75. 4-0 Elkjar Dijkgraaf, 78. 4-1, 87. 5-1 Mike Bronsink

Opstelling VV Heerde:
Jordy van Leeuwen; Dewi van Velsen, Rico Vos, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Michael Wolf, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg; Nick Schurink (80. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije (85. Arne Sellies), Elkjar Dijkgraaf.