Heerde verslaat Zuidwolde en vindt aansluiting bij subtop (3-0)

maandag 26 februari 2018

Heerde heeft voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in winst weten om te zetten. Na zeges op Erica (3-0) en Valthermond (5-1), werd ditmaal Zuidwolde met 3-0 verslagen. Op een koud Sportpark Molenbeek, was het voetbal niet altijd hartverwarmend. Toch toonde de formatie van trainer Bardy Verhoef aan ook in mindere wedstrijden het verschil te kunnen maken. Voor Heerde opende Nick Schurink voor rust de score en bouwde invaller Daan Nijmeijer met twee goals deze voorsprong na rust uit tot een marge van drie. Heerde stijgt, mede door de afgelasting bij Valthermond, een plekje op de ranglijst en vindt zichzelf terug op de 4e plek.

Doordat Heerde over een goed verzorgde kunstgrasmat beschikt, werd er zondagmiddag ondanks de vorst gewoon afgetrapt op Sportpark Molenbeek. Vorig seizoen troffen Zuidwolde en Heerde elkaar ook en dat leverden destijds twee totaal verschillende wedstrijden op: zowel in Heerde als Zuidwolde won de thuisploeg met ruime cijfers. Heerde was van plan zich deze middag niet te laten verrassen. Verdedigend kon Heerde de gasten ver van het doel houden, waardoor deze slechts door afstandsschoten en zonder succes het doel onder vuur konden nemen. Heerde was dreigender. Uit een hoekschop kopte Michael Wolf op de lat en ook Raoul Wijenberg kopte een bal onzuiver op doel na een goede voorzet van Nick Schurink. De rechtsbuiten in vorm taxeerde niet veel later zelf een crossbal perfect, waardoor hij zichzelf vrijspeelde in het strafschopgebied. Een harde knal in de rechterbovenhoek liet de Zuidwolde-goalie kansloos: 1-0. Zuidwolde voetbalde vanuit de opbouw en het middenveld goed mee, maar het miste overduidelijk aanvallende stootkracht. Ruststand 1-0.

Aanvallende stootkracht die aan Heerder zijde wel kon worden ingebracht. Daan Nijmeijer verving in de rust de geblesseerd geraakte Michael Wolf en bij zijn tweede balcontact was het direct raak. Schuin voor het doel bleef hij oog in oog met de doelman koelbloedig en schoof de bal tussen diens benen door: 2-0. Doordat de ruimtes wat groter werden, golfde het spel gedurende de tweede helft op en neer. Dit leverde geen goed voetbal maar wel spannende momenten op. Aan Heerder zijde stond invaller doelman en Man of the Match Johnny Vos zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Eenmaal had hij hierbij hulp nodig van de lat, toen een voorzet van rechts snoeihard op het doel werd gevolleerd. Het leverde het spectaculairste moment van de tweede helft op maar geen doelpunt voor Zuidwolde. Aan de andere kant toonde opnieuw Daan Nijmeijer zijn koelbloedigheid; hij snelde langs zijn directe tegenstander en vanuit een identieke hoek als bij zijn eerste goal, schoof hij ditmaal laag en via de paal de 3-0 binnen. Deze tussenstand bleef ondanks twee goede kansen, verdeeld over beide teams, op het scorebord staan. Eindstand 3-0.

Na deze reeks thuisoverwinningen, is het de komende weken aan Heerde om ook in uitwedstrijden resultaat te halen. Dit seizoen werd alleen op bezoek bij Raptim gewonnen (0-2), behaalden de geelzwarten een punt tijdens de seizoensouverture bij Erica (3-3), maar werd er ruim verloren van Valthermond, VKW en Lemelerveld. Aanstaande zondag (4 maart) reist Heerde af naar hekkensluiter Ruinerwold om vervolgens de verste uitwedstrijd van dit seizoen te spelen. Nummer 3 op de ranglijst Stadskanaal is dan (11 maart) de tegenstander. Het zijn de weken van aangehaakt blijven of de middenmoot inzakken, het antwoord is aan de Heerdenaren zelf.

Opstelling VV Heerde:
Johnny Vos; Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Michael Wolf (46. Daan Nijmeijer), Mike Bronsink, Raoul Wijenberg; Nick Schurink (75. Dion van Velsen), Elkjar Dijkgraaf, Corstiaan Altenburg (75. Arne Sellies).

Scoreverloop:
17. Nick Schurink 1-0, 47. Daan Nijmeijer 2-0, 78. Daan Nijmeijer 3-0.