Heerde worstelt zich langs dapper Raptim (1-0)

maandag 19 maart 2018

Heerde heeft opnieuw een tegenstander aan de zegekar kunnen binden. Op een koud Sportpark Molenbeek in Heerde won de thuisploeg en subtopper in de Zondag 2e Klasse L met 1-0 van het tegen degradatie strijdende Raptim. Gemakkelijk ging dit niet. De gasten uit Coevorden streden, met name in de tweede helft, voor hun kansen. En die lagen er deze middag. Het was echter Heerde dat uiteindelijk de wedstrijd in haar voordeel besliste. Mike Bronsink kroonde zich met een raak afstandsschot tot matchwinner.

Met drie opeenvolgende zeges, verschenen de geelzwarten vol zelfvertrouwen aan de aftrap. Ook tegenstander Raptim kende voorafgaand aan dit treffen een goede serie met 7 punten uit 3 wedstrijden. Van onderschatting mocht, ondanks het verschil in puntenaantal op de ranglijst, deze middag geen sprake zijn. In oktober eindigde de heenwedstrijd in een dikverdiende 2-0 overwinning voor Heerde. Het verschil op voetbaltechnisch vlak gaf destijds de doorslag. In de eerste helft was er sprake van een vergelijkbaar spelbeeld; Heerde combineerde beter, Raptim koos de opportunistische oplossingen. Door de straffe, harde wind had Raptim moeite om zich van eigen helft te spelen. Heerde had zodoende het initiatief maar dit strandde veelvuldig zodra het zestienmetergebied in zicht kwam. Raoul Wijenberg wist de Raptim-goalie na zo’n 10 minuten tot een uiterste redding te dwingen; andere inzetten van Nick Schurink, Elkjar Dijkgraaf en opnieuw Wijenberg belandden naast of over het doel. Aan de andere kant wist Raptim over de vleugels enige dreiging te creëren, dit leidde eenmaal tot een ouderwetse scrimmage waarbij Heerde-doelman Jordy van Leeuwen (niet voor het laatste deze middag) uiteindelijk de situatie meester was. Ruststand 0-0.

De tweede helft had Raptim letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Heerde had moeite de voetballende oplossing te vinden en het positiespel werd dan ook rommelig. Raptim liet in verschillende fases zien dat het wel degelijk bestaansrecht heeft in de 2e Klasse en met een gezonde dosis agressiviteit en inzet werden de duels niet geschuwd en bracht het Heerde aan het wankelen. Doelman Jordy van Leeuwen onderscheidde zich tweemaal door knappe reddingen te verrichten. Ook de scherpe voorzetten van de zijkanten hielpen de Coervordenaren niet aan een doelpunt. De keren dat Heerde wel aan (goed) voetballen toekwam, was het ook dreigend. Elkjar Dijkgraaf mikte oog in oog met de doelman over en op het moment dat hij wel het net wist te vinden, bleek dit in buitenspelpositie te zijn. De verlosser aan geelzwarte zijde was middenvelder Mike Bronsink, die zich zo’n 20 minuten voor tijd vrij speelde op de rand van de 16 en met een lage schuiver de doelman passeerde: 1-0. Raptim ging niet veel later alles of niets spelen en doordat Heerde slordig bleef spelen, kon de lange bal regelmatig richting geelzwart strafschopgebied gespeeld worden. Stootkracht ontbrak waardoor de enige treffer tot dan toe ook de eindstand opleverde. Met uitblinker Jordy van Leeuwen en matchwinner Mike Bronsink konden de 3 punten toch achter slot en grendel op Sportpark Molenbeek.

Door de nederlaag krijgt Raptim de rode lantaarn toegeschoven, hetgeen op basis van het vertoonde spel deze middag zeker nog geen uitgemaakte zaak is. Heerde klimt door de zege naar een hele verdienstelijke 2e plaats op de ranglijst. Volgende week reizen de Heerdenaren af naar Beilen om het tegen een mede-subtopper op te nemen. Thuis werd met 1-0 van de Drentenaren gewonnen. Een resultaat dat volgende week alleen behaald kan worden wanneer het schepje dat deze middag miste, er volgende week bovenop gedaan kan worden.

Scoreverloop:
70. Mike Bronsink 1-0.

Opstelling:
Jordy van Leeuwen; Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof (c), Maarten Tuin, Michael Wolf (80. Jeffrey de Weerd); Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg (75. Michel Calkhoven); Elkjar Dijkgraaf, Stijn Rorije (75. Daan Nijmeijer), Nick Schurink.