Heerde kan koploper VKW niet verrassen (0-3)

maandag 23 april 2018

Heerde is er niet in geslaagd de ongeslagen reeks van VKW van maar liefst 17 wedstrijden te doorbreken. Op een warm Sportpark Molenbeek leverde het goedbezochte duel voor de geelzwarten een terechte thuisnederlaag op en zetten de gasten uit Westerbork een nieuwe stap richting het kampioenschap. Heerde bleef na de 0-1 tot een kwartier voor tijd in de wedstrijd, maar wist geen vuist te maken. VKW tilde score in het laatste kwartier naar een veilige marge van drie doelpunten, waar uiteindelijk niks op af te dingen viel.

Na de spectaculaire uitslag op bezoek bij Germanicus (5-6) een week eerder en vooral de succesvolle tactiek, hadden de Heerdenaren een dosis vertrouwen om op eigen veld de koploper te verrassen. De flinke dosis energie die hiervoor nodig was, kon helaas niet aan de dag gelegd worden waardoor VKW voetballend met regelmaat haar gevaarlijke aanvalsduo in stelling kon brengen. Dat leverde in de 10eminuut al de 0-1  van Frits Nijstad op. Op momenten dat Heerde in balbezit de vrije man wist te vinden, kon er op de helft van de tegenstander gevoetbald worden. De defensie van VKW gaf echter nauwelijks een krimp en alleen Mike Bronsink dwong met een directe vrije trap van zo’n 20 meter de VKW-goalie tot een uiterste redding. Op slag van rust had VKW de ultieme kans om de score te verdubbelen, maar geheel vrijstaand voor het doel mikte Anjo Willems via de lat over. Ruststand 0-1.

Heerde schakelde in de tweede helft terug op de vertrouwde 4-3-3-formatie en probeerde via de flanken dreiging te creëren. Invaller Roel Smit was met een aantal individuele acties gevaarlijk, maar zag zijn voorzetten steeds weer door VKW-verdedigers verwerkt worden. VKW bleef via hun middenveld de voorwaartsen zoeken en Heerde piepte en kraakte. Opgelegde kansen werden gemist, waardoor Heerde nog altijd op een punt mocht hopen. Nadat afstandsschoten van Raoul Wijenberg en Mike Bronsink hoog in de ballenvanger waren beland, deelde Frits Nijstand een kwartier voor tijd na een scherpe uitval de genadeslag uit: 0-2. Heerdes hoop was vervlogen en Anjo Willems wist in de slotminuut alsnog het net te vinden. Eindstand 0-3.

Een terechte nederlaag tegen de voornaamste kampioenskandidaat in de Zondag 2eKlasse L Noord, leverde na afloop een gevoel van berusting op bij Heerde. Wat rest is de strijd om plek 3, die hoogstwaarschijnlijk nacompetitievoetbal zal opleveren. Die strijd wordt volgende week vervolgd op bezoek bij Ruinerwold, dat op haart beurt strijdt tegen degradatie en voor directe handhaving.

Scoreverloop:
10. Frits Nijstad 0-1, 74. Frits Nijstad 0-2, 89. Anjo Willems 0-3

Opstelling VV Heerde:
Jordy van Leeuwen; Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg (75. Daan Niemeijer), Elkjar Dijkgraaf; Tristan Keijl (46. Roel Smit), Stijn Rorije.