Nieuws

Zwaar bevochten zege voor Heerder Dames

maandag 23 april 2018

Zaterdag 21 April stond er voor de vvHeerde vr 1 een uitwedstrijd in en tegen Berkum vr 3 op het programma.

We begonnen met de volgende 11 speelsters

Doel Mies achter vlnr Willem Elies Daphne en Manon midden vlnr Diann Mandy Sandra voor vlnr Romee Domi Niamh. Wissels Gemma Jorien Anita en Hennie

Al vrij vlot kregen de dames hun 1e kans, Niamh werd de diepte ingestuurd en legde de bal panklaar voor Romee neer maar zij schoot zonder overtuiging de bal in de handen van de keepster.

Dit was een voorbode voor de rest van dit duel. De dames werkten hard onder tropische omstandigheden maar voetballend kwam het er vandaag niet uit. Sterker nog Berkum vr 3, een na laatste in de stand, hadden een beter positiespel dan de Heerder dames zonder tot veel kansen te komen. Lukte er dan helemaal niets. Nee gelukkig niet ondanks het matige spel kregen de dames de beste kansen. Echter er werd te gehaast of zonder veel overtuiging  op het doel geschoten. Toch kwamen de dames na pakweg 20 minuten aan de leiding. Een hoekschop van Mandy kwam strak voor het doel en in de scrimmage die volgde caramboleerde de bal via de rug  van Sandra in het doel.  Wie dacht dat dit zou resulteren in een beter gaand spelen van de Heerder dames kwam bedrogen uit. Maar ook Berkum wat beter speelde kwam niet echt tot kansen creëren toe. Alleen wat afstandsschoten welke door Mies redelijk makkelijk konden worden gepakt

De dames waren alle van hele goede wil maar vanmiddag lukte er helaas niet veel.

De 2e helft was een kopie van de eerste, een beter voetballend  Berkum kwam ook in deze helft nauwelijks tot het creëren van kansen.  Ik moet zeggen de dames bleven alle het laatste fluitsignaal knokken om de 0-1 voorsprong over de streep te trekken wat uiteindelijk lukte. Dus Proficiat. Heel goed gedaan.

Al met al een lelijke overwinning maar mede met het oog op een nog te halen kampioenschap een welkome overwinning. Indien je zulke wedstrijden ook om weet te zetten in overwinningen kunnen we nog ver komen.

Hennie bedankt voor het mee spelen.

De dames hebben nu rust tot en met 8 Mei. En op deze datum staat er voor de  een hele belangrijke uitwedstrijd op het programma nl.  EDON.

Dinsdagavond 8 Mei EDON (Zwolle) vr 1 – vvHeerde vr 1

Aanvang 19.45 uur.

Onze club in beeld

v.v. Heerde in cijfers

1912
Sinds
465
Leden
7
Seniorenteams
15
Jeugdteams
606
Likes
1295
Volgers