Voorbeschouwing Heerde - Olyphia

vrijdag 18 mei 2018
Heerde is al weer toe aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Al enige tijd bivakkeert Heerde in de top 5 van de 2e Klasse L Noord en dat spreekt de Heerdenaren erg aan. Ondanks de recentelijk verliespartij uit bij Dedemsvaart behoort een plek in de top 3 en een periodetitel zelfs nog tot de mogelijkheden. Heerde presteert de laatste paar wedstrijden echter wisselvalig. Spectaculaire en doelpuntrijke overwinningen worden afgewisseld met enkele nederlagen en een incidenteel gelijkspel.

Tegenstander Olyphia kwam Heerde recent nog tegen in een uitwedstrijd. Daar wist de geel-zwarte brigade op een donderdagavond een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen. Olyphia strijdt nog tegen degradatie en weet dat het moet winnen om Emmeloord en Ruinerwold achter zich te houden.

De mannen van trainer Bardy Verhoef moeten dus vol aan de bak om een maximaal resultaat te behalen tegen de tegenstander uit het Friese Noordwolde. En wie weet volgt er daarna nog goed nieuws vanuit Lemelerveld, waar directe concurrent Dedesmvaart haar derde plek probeert veilig te stellen..