Heerde 2 is kampioen!

woensdag 30 mei 2018
Zondag 20 mei was een heugelijke dag voor de boys van Heerde 2 maar ook voor de voetbalvereniging Heerde. Voor het eerst sinds heel lang wist het 2e van de vv Heerde kampioen te worden.
En dat werd gevierd tot in de hele late uurtjes….

Heerde 2 heeft ondanks een roerig seizoen toch de titel voor zich weten te winnen.
Op zondag 20 mei wisten de mannen van coach Maurice Kommer en speler/trainer Edwin Rorije de titel binnen te slepen door een 3-1 overwinning op streekgenoot Vaassen.

De spanning was groot deze dag. De basis was al lang gelegd door het 2e in het voorbije seizoen en zelfs met 2 nederlagen in de laatste 2 wedstrijden zou het 2e waarschijnlijk kampioen zijn door een veel beter doelsaldo.

Maar toch ga maar na, bus geregeld, shirts geregeld, zanger op de buhne, consumptiebonnen die klaar liggen. Het legde toch een bepaalde druk op deze wedstrijd ondanks het feit dat het 2e sinds 4 november alle wedstrijden had gewonnen.
Dat Heerde 2 tegen deze druk bestand is bleek al snel. Vaassen had geen antwoord op het zeer goede spel van de geel zwarten. In een van de beste wedstrijden van het seizoen liet Heerde 2 zien absoluut de beste te zijn in deze competitie en wist men wederom te winnen.

Het was good old Edwin Rorije die in de 22e minuut de score opende voor de geel zwarten. Zoals de laatste weken al vaker maakte hij wederom het eerste oh zo belangrijke doelpunt.
Het vele meegereisde publiek liet zich duidelijk horen en de mannen waanden zich in een thuiswedstrijd.
Vlak na het doelpunt was het oud gediende Martin Roke die helaas met een blessure afscheid nam van de kampioenswedstrijd en daarmee ook “voorlopig” zijn laatste minuten in het geel zwart maakte.
Hij werd vervangen door Lars Olde Nordkamp. Er moesten wat omzettingen gedaan worden en Heerde was even 5 minuten iets minder goed maar op slag van rust liet Olde Nordkamp zien nog steeds van grote waarde te zijn voor Heerde 2. Als Inzaghi in zijn beste dagen liet Olde Nordkamp ook zien dat neusje voor de goal nog steeds te hebben en hij was er dan ook als de kippen bij toen de keeper van Vaassen even de bal los liet. Olde Nordkamp pikte de bal af en schoof de bal in het net. 0-2 voor vv Heerde op een mooi moment.
Na de rust was het al snel Remon Bomhof die het veld in kwam voor Robert Bronsink en even later mocht ook -19 speler Dion v Velsen invallen voor zijn eigen trainer Edwin Rorije. De jongens brachten weer nieuw elan van de flanken. Arne Sellies wist hier als middenvelder van te profiteren en hij wist droog de 0-3 binnen te schieten. Dat Heerde daarna niet nog een grotere uitslag neerzette had het vooral aan zichzelf te danken, de tegengoal was er alleen nog 1 voor de statistieken.
Uiteraard mocht dit de pret niet drukken en na het laatste fluitsignaal werden de flessen ontkurkt en ging het 2e team een lange middag, avond, nacht tegemoet!

Na de promotie van 1 vorig jaar is dit een flinke opsteker voor de vv Heerde. Met een talentvolle lichting die de overstap maakt naar de senioren is de kwaliteit en kwantiteit in de selectie gewaarborgd en wat is er dan mooier dan dat men allebei op niveau voetbalt..

Opstelling sv Vaassen 2 – Heerde 2

Ten Have, de Graaf©, de Groot, van Lohuizen, Roke (’25 Olde Nordkamp), Bax, Bekamp, Nak, Rorije (’60 v. Velsen), Bronsink (’52 Bomhof), Sellies.

’22 1-0 Edwin Rorije, ’45 2-0 Lars Olde Nordkamp, ’70 Arne Sellies 3-0, ’80 3-1 sv Vaassen