VV Heerde sluit seizoen af met gelijkspel in Zuidwolde (2-2)

woensdag 30 mei 2018

De laatste wedstrijd van het seizoen bracht de mannen van Bardy Verhoef naar Zuidwolde. In de wetenschap dat beide ploegen niet meer kunnen promoveren of degraderen, leek er weinig op het spel te staan. Toch was Heerde er alles aan gelegen om de 4e plaats te behouden en zodoende niet op de laatste speeldag toch nog naar plek 6 te zakken. In de missie slaagden de geel-zwarten, mede door uitslagen op de andere velden. Heerde kwam in Zuidwolde 0-2 voor, nam die stand mee de rust in, maar toch gaf Heerde de voorsprong nog weg. Voor Heerde scoorden deze middag Roel Smit en Corstiaan Altenburg.

Onder zomerse omstandigheden deden beide ploegen er alles aan op het publiek toch een leuke wedstrijd voor te schotelen. Heerde liet in de eerste fase Zuidwolde aan de bal en probeerde gevaarlijk te worden in de omschakeling. Waar Zuidwolde het balbezit moeilijk in kansen wist om te zetten, lukte Heerde dat de eerste 20 minuten ook niet vanuit de omschakeling. Toch was er plotseling een reuzekans voor Corstiaan Altenburg na geklungel in de Zuidwolde defensie. Voor een leeg goal wachtte Corstiaan echter net iets te lang, waardoor zijn inzet alsnog geblokt werd. Zuidwolde werd vooral dreigend via de slimme loopacties van spits Frans Capellen. Toch kreeg de thuisploeg de eerste helft geen 100% kansen. De wedstrijd leek richting een 0-0 ruststand te gaan, maar daar dachten de geel-zwarten anders over. In de 40e minuut demarreerde Stijn Rorije over de rechterkant. Zijn lage voorzet belandde bij Roel Smit die op zijn beurt de bal vanaf een meter of 18 in de rechterbovenhoek krulde. 0-1 Heerde! Nog geen 3 minuten later was het weer raak. Deze keer een aanval over de linkerkant waar Raoul Wijenberg met een bekeken voorzet Corstiaan wist te vinden. Dit keer twijfelde hij niet en schoot met links raak. 0-2 vlak voor de rust!

Heerde leek op rozen te zitten en ook het eerste kwartier á twintig minuten na rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat de 65e minuut verandering bracht. Frans Capellen zette een aanval op vanuit buitenspelpositie. 10 seconden later legde hij zelf de bal in het netje na een voorzet van rechts. De leidsman had totaal geen oog voor het vlagsignaal en keurde het doelpunt goed. 1-2. Zuidwolde ging erin geloven en Heerde raakte de kluts kwijt. In het restant was Zuidwolde de betere ploeg. Dat werd Heerde in de 85e minuut fataal. Wederom was het de goede spits Capellen die een bal van binnen de 16 resoluut in de kruising werkte. In de absolute slotfase mocht Heerde nog van geluk spreken dat het de wedstijd niet alsnog verloor. Het verval binnen een wedstrijd kan Heerde richting volgend seizoen meenemen als verbeterpunt.

Omdat Germanicus en Valthermond hun wedstrijd ook niet wonnen, is Heerde toch verzekerd van de 4e plek in de 2e klasse. De beste prestatie ooit in de clubgeschiedenis! VV Heerde kan dan ook positief terugkijken op een geslaagd seizoen als promovendus. De selectie zal het seizoen feestelijk afsluiten in Malaga. Daarnaast feliciteert Heerde VKW met de terechte titel. Ook wenst het Valthermond, Dedemsvaart en Beilen succes in de nacompetitie.

Opstelling VV Heerde: Jordy van Leeuwen, Rico Vos, Maarten Tuin ©, Michael Wolf, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Roel Smit (56. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije, Nick Schurink (70. Elkjar Dijkgraaf).

Scoreverloop: 0-1 (40. Roel Smit), 0-2 (43e Corstiaan Altenburg), 1-1 (65e Frans Capellen), 2-2 (85e Frans Capellen).