Heerde 2 knokt zich naar overwinning

woensdag 11 november 2015

Na vorige week dinsdag in een oefenwedstrijd tegen S.E.H. vertrouwen te hebben getankt stond er afgelopen zondag weer een competitiewedstrijd op het programma voor Heerde 2. Voor de geelzwarten betekende dit de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. Ditmaal was Vaassen 3 de tegenstander. Op Sportpark de Kouwenaar in Vaassen werd het 0-1 voor Heerde. Een zwaarbevochten overwinning voor Heerde dat alles uit de kast moest halen om de overwinning over de streep te trekken.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal liet Vaassen zich inzakken, liet het Heerde het spel maken en loerde het op de counter. Heerde wist het spel in de eerste helft te maken maar echte kansen wist het in het begin van de eerste niet te creëren. Heerde miste de creativiteit voor de goal en wist niet door de defensie van Vaassen te komen. Bij het veroveren van de bal door Vaassen probeerden zij er snel uit te komen. Veelvuldig werden de rappe links- en rechtsbuiten van Vaassen gezocht in de counter. Heerde wist de uitbraken van Vaassen onschadelijk te maken. Langzaam aan richting het fluitsignaal kwam Heerde beter in de wedstrijd, nam het initiatief en werd het gevaarlijk voor de goal van Vaassen. Vlak voor rust kwam Heerde op voorsprong. Heerde zette een goede aanval op, waarna de Remon Bomhof goed werd vrijgespeeld en oog-in-oog kwam met de keep van Vaassen. Remon bleef geconcentreerd en schoof de bal voorbij de keeper tegen het net, 0-1.

Met Maikel Bekamp als frisse kracht binnen de lijnen trapte Heerde af voor de tweede helft. Vaassen had op haar beurt wat extra lengte en ervaring binnen de lijnen gebracht om de 0-1 achterstand aan te vechten. Vaassen startte fanatiek aan de tweede helft en zette Heerde constant onder druk. In de beginfase van de tweede helft wist Heerde de bal goed in de ploeg te houden, maar halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd. Heerde maakte foute beslissingen in balbezit, waardoor Heerde het zichzelf lastig maakte en te vaak balverlies leed. Vaassen profiteerde hier enkele keren bijna van. Aan Heerdezijde was het Rick Koetzier die Heerde met enkele goede reddingen op de been hield. Beide elftallen bleven strijden. Heerde om de voorsprong te behouden en Vaassen om naast Heerde op het scorebord te komen. Richting het einde van de wedstrijd kreeg Heerde nog diverse opgelegde kansen, die hadden moeten resulteren in doelpunten. Dit gebeurde echter niet, waardoor Heerde zich naar het laatste fluitsignaal moest vechten.

Wederom was het niet altijd even mooi wat Heerde liet zien. Bij vlagen werd er goed voetbal gespeeld, maar tegen Vaassen moest er gebikkeld worden om de overwinning over de streep te trekken en de 3 punten mee naar Heerde te nemen. Dat gebeurde en dat is het belangrijkste. Volgende speelronde neemt Heerde 2 het in eigen huis op tegen Twello SV 2. De wedstrijd zal gespeeld worden op 15 november 2015 op Sportpark Molenbeek te Heerde en aanvangen 11:00 uur.

Scoreverloop: 41e 0-1 Remon Bomhof

Opstelling: Rick Koetzier; William Remmers, Diederik Lagerweij ©, Hessel van Lohuizen, Dirk Buter (60e Carlo Wensink); Jordy van Leeuwen (80e Thijs Stalenhoef), Arne Sellies, Robert Bronsink; Bas Balster (46e Maikel Bekamp), Lars Olde Nordkamp, Remon Bomhof (75e Koen Menning)