De TRIPLE voor JO15-1

dinsdag 05 juni 2018

Niet één, niet twee, maar drie maal zijn onze jongens van de JO15-1 dit seizoen kampioen geworden. Zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie werd gewonnen. En dat met maar 7 verliespunten uit 21 wedstrijden. Het is een team met diamantjes. Zeg maar gerust grote diamanten. Die misschien nog wel iets bijgeslepen moeten worden, maar de basis is in ruime mate aanwezig. Hier kunnen wij nog vele jaren van genieten. Het duurt immers nog even, voordat zij zo oud zijn als onze oudste veteraan (van bijna 60).

Wat wil je ook, nagenoeg allemaal eigen geel/zwarte kweek. De kern van deze groep is ooit, zo’n 10 jaar geleden, door Wally en Herma bij elkaar geklonterd. Daarna heeft Erik Smit deze groep jaren lang onder zijn hoede gehad. En die uitwerking zien we wekelijks op het veld. De teamspirit, het positiespel, het spelinzicht, de aannames, de passes, ….  allemaal door Erik voorgedaan. En tot in den treuren beoefend.

Ook de invloed van de trainers Marvin van der Haar en Dick van Putten is nog steeds zichtbaar in het spel van deze kanjers. En nu heeft coach Arjan Kers deze jongens 3x kampioen gemaakt. Waar anderen met “helemaal niets” het seizoen hebben beëindigd, hebben onze JO15-1 spelers het maximale eruit gehaald, “The Triple”.

De grote mooie rode kers op de taart hebben onze jongens afgelopen zaterdag binnengehaald met de overwinning van de KNVB-beker. Na 7 zware en spannende bekerwedstrijden, die nagenoeg allen een finale waren, was 2 juni 2018 de grote finale die gespeeld werd in Zeewolde op neutraal terrein tegen de fysieke jongens uit Mariënberg. Met een bus vanuit Heerde, die gesponsord is door Firma van Peetersen, reden we al vroeg naar de Zuidelijke IJsselmeerpolder. Onderweg hebben we heerlijk genoten van het door Heerder Fruithuis aangeboden fruit en door de moeders samengesteld lunchpakket. Vele andere supporters in de tientallen personenauto’s maakte de stoet compleet.

Vanaf 13.00 uur was het een spannend duel, die eindigde in 1-1. Dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Het voordeel was (net als in de wedstrijd) aan Heerder kant: 4-2. Arjan had daardoor zijn weddenschap met de spelers verloren en werd direct na de wedstrijd “kaal” geschoren. Ondertussen werd door de ouders en andere toeschouwers al volop feest gevierd in de kantine en vloeiden de kannen bier al velen malen in de dorstige kelen. Alle spelers kregen een gouden medaille en samen hebben ze een super grote beker ontvangen. De terugreis naar Heerde was ene lange polonaise. In Heerde is nog tot in de late uurtjes verder gevierd met een heerlijke barbecue.

Spelers en staf bedankt voor dit onvergetelijke mooie seizoen.     …DEURGOAN…

Uw onafhankelijke geel/zwarte reporter.