Meiden winnen thriller tegen USV 2-1

zaterdag 14 november 2015

Een uitverkocht Sportpark Molenbeek was afgelopen zaterdag getuige van een bijzonder spannend duel tussen de meiden van vv Heerde en USV uit Nieuwleusen. Waar beide teams in de eerste helft wat flauwtjes starten was het Heerde welke na een 0-1 achterstand duidelijk het initiatief naar zich toe trok. USV wist zich geen raad met de tactiek die coach Jaap uit de mouw getoverd had en met nog 5 minuten in helft één te gaan  was het Marlon die met een prachtig schot uit een vrije trap de gelijkmaker aantekende en zo de ruststand van  1-1 op het scorebord zette.

Na rust ging Heerde onvermoeibaar door en met een prachtige actie wist Sabine uit de handen te van de stugge verdediging te blijven en scoorde de 2-1. De aanvallende pretenties van Heerde werden al maar meer en meer en USV kon slechts voor gevaar zorgen door een lange bal bij hun aanvallers te peren wat weinig gevaar opleverde. Echter de echte grote kansen voor Heerde bleven uit en dan weet je het wel zoals vaker in de voetballerij wordt het dan lastig voor de bovenliggende partij. Heerde kreeg het dan de laatste 10 minuten mede door vermoeidheid behoorlijk zwaar te verduren want uit elke afgeslagen aanval van Heerde wisten de snelle aanvallers van  USV tot 4 x toe alleen voor ons doel op te duiken en met veel kunst en vlieg werk van onze kant  bleef het doelnet toch ongeroerd.  Hoewel een gelijkspel niet onverdiend was, was de overwinning gezien het spel van de laatste weken bijzonder welkom en bovendien een verdienste van het hele team wat door prachtig positiespel en driftig doorzetten loon naar werken kreeg.

Over twee weken op zaterdag 8.30 uur spelen we uit tegen WHC en of het dan weer zo`n Tarantino aflevering wordt gaan we dan beleven. Graag tot dan.