Dames VV Heerde winnen eerste bekerduel

donderdag 06 september 2018

Woensdagavond 5 Sept speelden de dames 1 van vvHeerde hun 1 e bekerduel tegen t Harde vr 1 uit het t Harde. Na wat personele problemen aan het begin van het seizoen mede door blessures en gestopte dames was de spoeling dun. Gestopt zijn Anita van Putten(golden Ladies) en Mandy Hegen(SEH). Daar tegenover staat dat er 3 nieuwe dames van buitenaf zijn gekomen ( Ilse van Huffelen, Lieke Wolf(SEH) en Alma van Loo(SEH). Tevens zijn vanuit de jeugd Iris van Essen en Marlon Burgmeijer aan de selectie toegevoegd. Zij zijn beide nog herstellende van vervelende blessures.

Deze avond waren Elies en Daphne wegens werk en ziekte niet aanwezig, dit werd opgevangen door Wally Wessels en Hennie Bosch. We begonnen in de volgende opsteliing
Doel Mies achter vlnr Dianne Jorien, Gemma en Willem. Midden vlnr Suus, Sandra en Romee. Voor vlnr Domi Lieke en Niamh. Wissels Ilse Hennie en Wally.

De dames begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Al in de 5 e minuut zette Domi met een steekpass Niamh schuin alleen voor de keepster, zij schoot net naast. De dames bleven de druk er goed ophouden dit resulteerde in kansen en hoekschoppen welke of door de uitstekende keepster van t Harde werden gered. Zo tikte zij een schot van Gemma uit het doel. Romee kreeg nog een dot van een kans. Via een hoekschop kwam de bal via Niamh voor haar voeten, echter achterover leunend schoot ze de bal over het doel. Kregen de gasten dan geen kansen. In de 1 e helft maar 1. Via een diepe bal kwam 1 van de spitsen alleen voor Mies uit. Zij kwam winnend uit 1 tegen 1 duel. Moet zeggen de achterhoede speelsters Willem Jorien Gemma en Dianne hadden de zaken goed voor elkaar.

Daar waar het kon schoof Gemma steeds goed door om het middenveld en de voorhoede te ondersteunen om zodoende steeds een mannetje(vrouwtje) meer te creëren op het middenveld. De 2 e helft begon zo de 1 e eindigde. Een goed druk zettend Heerde en al snel resulteerde dit in de 1 e kans. Een diepe bal werd door de keepster niet geheel goed beoordeeld en het was Sandra die deze haar kon ontfutselen en alleen voor het doel kwam te staan. Helaas voor ons schoot ze de bal op de paal. Niet veel later nam Suus, op ca 20 meter, via een stuit de bal vol op de slof en deze belande over de verbouwereerde keepster in het doel. 1-0 (pracht doelpunt)
Vanaf de aftrap kreeg t Harde haar 1 e kans in de 2 e helft maar Mies redde bekwaam. Niet veel later een uitstekende pass van Gemma op Niamh aan de rechterkant zij trok de bal ineens achter de verdediging langs hard over de grond voor en Sandra kon de bal zo in het doel plaatsen.2-0(mooie aanval).
De 3-0 kwam op naam van Niamh die een voorzet bij de 1 e paal binnen zag vallen.

Hierna kwam t Harde iets beter voor de dag en moesten we alle zeilen bijzetten om geen doelpunten tegen te krijgen. Zo voorkwam de paal een doelpunt en moest Dianne nog een bal uit een hoekschop van de lijn af halen. In de 2 e helft vielen Hennie en Wally weer zeer verdienstelijk in. Ook de beide debutanten lieke en Ilse speelden zeer goed mee.
Al met al een verdiende overwinning met bij vlagen zeer goed samenspel van de dames.
De volgende bekerwedstrijd is op woensdagavond 19 Sept om 20.00 uur uit bij de buren SEH vr 1.

hvd