VV Heerde houdt punt over aan bezoek bij Germanicus (1-1).

maandag 15 oktober 2018

Speelronde vier bracht Heerde naar Coevorden om aan te treden tegen Germanicus. Vorig jaar leverde die wedstrijd volop spektakel op met een 5-6 overwinning voor Heerde. Deze middag waren de kansen duidelijk schaarser. Na een 0-0 ruststand kwam Heerde kort na rust op achterstand. Een kleine tien minuten voor tijd was daar echter Michael Wolf die Heerde op gelijke hoogte bracht.

De 1e helft was het Heerde die het spelbeeld bepaalde in Coevorden. Heerde had veelvuldig de bal. Het dreigde ook regelmatig rond het 16-meter gebied van Germanicus, maar hele grote kansen leverde het niet op. Dennis Calkhoven dook een aantal malen gevaarlijk op in het strafschopgebied. Ook een kopbal van Nick Wijenberg en een schot van Daan Nijmeijer misten kracht. Germanicus probeerde vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar slaagde daar zelden in.

In de 2e helft een ander spelbeeld. Heerde haalde niet meer het niveau van de 1e helft. Daarbij kwam het ook al snel na rust achter. Een vrije trap van Germanicus belandde op de paal, maar in de rebound was Pim van der Veen er als de kippen bij om alsnog binnen te schieten. 1-0 Germanicus. Heerde was even van slag en had het een fase lang moeilijk. Germanicus creëerde nu wel enkele mogelijkheden. Heerde bleef op de been en herpakte zich naarmate de 2e helft vorderde. Het duurde tot diep in de 2e helft voordat Heerde tot scoren kwam. Een lange bal van de ingevallen Nick Boterman werd niet goed verwerkt door Germanicus. De mee opgekomen Michael Wolf strafte dat keihard af. Na een aanname op de borst wist hij een volley de lange hoek te vinden. 1-1!

Na deze 1-1 drong Heerde zelfs aan voor een overwinning. Enkele corners leverden niks op. Maar er was wel één kans. Elkjar Dijkgraaf zette voor op Nick Wijenberg, maar zijn inzet kon nog net met de voet worden gestopt door de Germanicus-keeper. De grootste kans op de overwinning was echter voor Germanicus. In de omschakeling ontstond er een 2 tegen 1 situatie. De weg naar de goal leek vrij, totdat Raoul Wijenberg met een uitstekende tackle redding bracht. Eindstand 1-1. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Volgende week neemt Heerde het op tegen SV Dalfsen, de promovendus die nog zonder puntverlies is na 4 wedstrijden. De mannen van trainer Bardy Verhoef willen daar natuurlijk graag verandering in aanbrengen. Aanvang 14.00, Sportpark Molenbeek.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf, Dennis Calkhoven (80. Nick Boterman), Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf, Nick Schurink (65. Stijn Rorije), Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer (75. Michel Calkhoven)

Scoreverloop: 1-0 (53. Pim van der Veen), 1-1 (84. Michael Wolf).