vvHeerde vr 1 wint(2-1)bij debuut Alma van Loo

maandag 15 oktober 2018

Zaterdag 13 Okt. stond er voor de dames van de vvHeerde een thuiswedstrijd tegen Olympia 28 vr 1 op het programma.

We begonnen in de volgende opstelling doel, mies achter vlnr diann Willem Elies en Lieke, midden vlnr Gemma, Alma, Suus voor vlnr, Romee, Sandra en Niamh. Wissels Domi Ilse en Daphne.

Bij deze wedstrijd maakte Alma van Loo overgekomen van buurman SEH haar debuut en kon Daphne na een paar weken met  ongemakken weer aansluiten.

Vanaf de aftrap pakten de dames het initiatief. Dit resulteerde als snel in enkele mogelijkheden. Sandra kwam na een mooie diepe bal 1 op 1 met de keepster uit maar schoot iets te gehaast in zodat de keepster de bal kon pareren waar enkele meters doorlopen en de keepster omspelen misschien beter was geweest.

Niet veel later werd Niamh op rechts  door Suus goed diep gestuurd. Zij trok de bal laag en hard voor het doel waar Sandra goed meegelopen de bal  in het doel kon plaatsen.1-0.

Niet veel later was het wederom Niamh die op rechts diep werd gestuurd, de bal goed voor gaf echter deze was net iets te hoog voor Sandra zodat deze kans verloren ging.

De 2-0 viel alsnog in de 22e minuut. Niamh kwam 1op 1 tegen de keepster schoot goed onder haar door maar de bal kwam via de paal het veld weer in waar Suus deze kon oppikken en  zo de 2-0 kon binnen schieten.

Hierna volgden nog enkele mooie kansen echter deze werden niet verzilverd.. het 1e  serieuze wapenfeit van Olympia kwam pas na ca 40 minuten echter Mies stond op haar post. De dames legden heel veel strijd  en energie in de wedstrijd wat aantoonde  dat ze de 3 punten in  Heerde wilden houden.

De 2e helft kwam Olympia iets feller uit de kleedkamers. Al snel bleek dat ze letterlijk ales uit kast wilden halen om nog een resultaat te halen. Dit bleek na een diepe bal waarbij keepster Mies veel eerder bij de bal was dan de spits van Olympia. Zij gleed dan ook door op Mies zodat een botsing niet kon uitblijven. Dit resulteerde in een flinke pijnlijke knie voor Mies die echter de tanden op elkaar deed en verder speelde.

Toch kwam Olympia op een 2-1 tussenstand.  Via een snelle aanval over hun rechterkant kwam de bal bij de rechtsbuiten en zij passeerde Mies  met een diagonaal schot in de lange hoek.

Kregen de dames van Heerde dan  geen kansen . Jawel hoor echter na een slopende 1e helft  vloeiden de krachten langzaam weg waardoor de zuiverheid van passen en schieten op de goal minder werd. De dames bleven wel met z n allen hard werken voor het goede resultaat.

Niamh schoot nog een keer op de paal en een schot van Gemma eindigde in de handen van de keepster. Suus nam de bal ineens op de pantoffel na een hoekschop van Gemma deze ging echter over en naast het doel. Ook een schot van Domi ging over het doel. Een vrije schop op ca 25 meter genomen door Elies verraste bijna de keepster maar nog net voor de stuit kon ze de bal oppakken.

Het duel werd steeds grimmiger vooral door toedoen van sommige speelsters van Olympia. Bij een simpele bal die Mies oppakte vond de aanvoerster het toch nog nodig om Mies een knietje te geven tegen haar toch al gevoelige knie. De scheidsrechter van dienst besloot om haar  10 minuten(Gele kaart) aan de kant te zetten.. Niet veel later kon aanvoerster nr 2 ook met een gele kaart (10 minuten) naar de kant.

Het duel werd er daardoor niet beter op en na 95 minuten ( 5 minuten blessuretijd ) floot de Scheidsrechter voor einde wedstrijd en bleven de punten in Heerde. De dames mogen trots op zichzelf zijn, om ondanks de hitte en een tegenstandster die niet vies was van soms ernstig gemeen spel, het hoofd erbij gehouden te hebben en zich niet uit de tent lieten lokken.

EEN VERDIENDE OVERWINNING.

Volgende week zijn de dames een weekend vrij. De volgende wedstrijd staat gepland op 27 Oktober uit tegen Berkum vr 3 aanvang 11.45 uur.