Nieuws

Heerde en Dalfsen delen de punten na enerverend duel (1-1)

maandag 22 oktober 2018

Saai is het zelden op Sportpark Molenbeek, zo ook niet op deze zonnige zondag 21 oktober. VV Heerde en SV Dalfsen streden in een enerverend duel beide voor de volle buit. Na 90 minuten stond er echter een 1-1 eindstand op het scorebord, waardoor de punten gedeeld moesten worden. Waar aan beide kanten de doelmannen tot de uitblinkers behoorden, was hen in de tweede helft een vrije trap van Mike Bronsink (1-0) en een strafschop van Sjoerd Klarenbeek (1-1) te machtig. Een terechte uitslag waar beide teams toch ook het gevoel hadden dat er meer in zat. Het publiek was daarbij de winnaar tijdens het vermakelijke duel.

Heerde, dat na de nederlaag bij de seizoensopening (0-1 tegen Stadskanaal) niet meer verloor, was vastberaden de koploper uit Dalfsen het eerste puntenverlies toe te brengen. Na een goede trainingsweek waren de messen geslepen en de geelzwarten waren in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. De gasten uit Dalfsen werden het gewenste combinatiespel grotendeels onmogelijk gemaakt en de pogingen die Heerde-doelman Mosterd te verwerken kreeg waren van buiten het zestienmetergebied. De Heerdenaren waren gedurende de eerste helft kansrijker. Schoten van Dennis Calkhoven, Michael Wolf en Raoul Wijenberg werden onschadelijk gemaakt en op slag van rust werd ook een reuzenkans van Nick Wijenberg knap door de doelman van Dalfsen gepareerd. De thuisploeg had in deze eerste helft de koploper meer pijn kunnen en moeten doen. Ruststand 0-0.

In de tweede helft liet de koploper zich meer en vaker gelden. Het wist zich een aantal keer via de flanken naar goede kansen te voetballen. Ternauwernood konden twee inzetten van de Dalfser spits worden verdedigd en werd een schot van randje 16 door Vincent Mosterd katachtig tot hoekschop verwerkt. Waar de wedstrijd een “voetbaldoelpunt” verdiende waren het twee dode spelmomenten die de bediener van het scorebord aan het werk zetten. Vrije trappen specialist Mike Bronsink verraste in de 69eminuut met een lage schuiver de muur en de doelman: 1-0. Nadat oog in oog met diezelfde doelman de grootste kans op 2-0 werd gemist, kreeg Dalfsen aan de andere kant een strafschop te nemen. Aanvoerder Sjoerd Klarenbeek bleef koel: 1-1. Rondom het strafschopmoment incasseerde Elkjar Dijkgraaf voor zowel het veroorzaken als het protesteren een gele kaart. Dalfsen rook tegen 10 Heerdenaren bloed, leek dichtbij de winnende treffer (afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel) maar Heerde wist zich succesvol naar het eindsignaal te knokken en een punt veilig te stellen. Eindstand 1-1.

Met dit gelijkspel blijft Dalfsen koploper en vindt Heerde zich terug aan de onderkant van de middenmoot van de 2eKlasse L. De 3 gelijke spelen in de laatste 4 competitiewedstrijden zeggen veel over de degelijkheid van de ploeg van trainer Bardy Verhoef, maar zet qua puntenaantal niet direct zoden aan de dijk. Volgende week mogen de geelzwarten een nieuwe gooi doen naar een driepunter op bezoek bij goede bekende en nummer 3 op de ranglijst Lemelerveld. 

Opstelling VV Heerde: 

Vincent Mosterd; Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (80. Michel Calkhoven), Elkjar Dijkgraaf, Nick Wijenberg (70. Stijn Rorije), Corstiaan Altenburg (65. Nick Schurink).

Scoreverloop: 

69. Mike Bronsink 1-0, 77. Sjoerd Klarenbeek 1-1.

Onze club in beeld

v.v. Heerde in cijfers

1912
Sinds
465
Leden
7
Seniorenteams
15
Jeugdteams
606
Likes
1295
Volgers