Heerder vrouwen winnen uitwedstrijd met 0-7

maandag 29 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober moesten de dames van  de vvHeerde aantreden in en tegen Berkum vr 3.

Deze tegenstandster had op voorhand nog geen punten en ook nog niet gescoord dus op voorhand zou dit wel eens een van de makkelijkste wedstrijden zijn.

Dit bleek al snel.

Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer. De ene na de andere aanval golfde op het doel van Berkum af echter de dames hadden in de 1e helft het vizier nog niet erg op scherp staan. Waar gerust zou moeten worden met een zekere  0-5 in de pocket, stond het slechts  na 45 minuten  0-1 op het scorebord. .  Her en der werd er door de mee gereisde supporters geturfd en zij kwamen aan minimaal 18 a 19 doelpogingen

Vele mooie aanvallen werden om zeep geholpen door de dames. Schoten en zelfs 1 op 1 tegen de keepster werden  recht op de keepster af geschoten zodat zij zonder noemenswaardig te hoeven optreden op de been bleef.

Echter een maal werd een van richting veranderd schot ( Sandra) haar te machtig en rolde bal langzaam onder in de hoek. Romee scoorde een mooi doelpunt deze werd afgekeurd omdat ze dit in buitenspel positie deed.

De 2e helft werd er weer vanaf de aftrap alles vast gezet en nu werden de eerste kansen wel verzilverd. Een verkeerd uit geschoten doeltrap werd opgevangen en werd direct met een schot in de bovenhoek afgestraft.(Suus).

Suus was ook degene die de 0-3 liet aantekenen. De 0-4 werd gemaakt door Gemma. Een afgeslagen hoekschop kwam op ca 20 meter van het doel bij haar terecht een met een grote boog verdween de bal over de handen van de keepster in het doel.

De 0-5 werd door Niamh voor haar rekening genomen. Via een diepe bal ging zij vanaf de zijkant op het doel af en schoot de bal langs de keepster in de lange hoek het doel in. De 0-6 werd door Domi gemaakt. Via een mooi driehoekje kreeg ze de bal met een steekpass mee en schoot  de bal in de verre hoek.

Het slotakkoord was voor Elies. Zij kreeg de bal op de 16 aangespeeld omspeelde enkele tegenstandsters, stuurde de keepster het bos in en tikte de bal  het doel in.

Al met al een dik verdiende overwinning die eigenlijk in de dubbele cijfers had moeten uitvallen.

As zaterdag zijn de dames wederom vrij. De volgende wedstrijd staat op 10 november gepland. Dit betreft een uitwedstrijd naar Slagharen tegen St.  EMMS/SCLutten vr 1 aanvang 11.00 uur.

Opstelling: Mies, Willem, Alma, Elies, Lieke, Dianne, Sandra, Gemma, Suus, Domi en Niamh. Wissels

Romee en Daphne zij kwamen erin voor Suus en Alma.

Vrouw van de wedstrijd was Lieke Wolf.