VV Heerde revancheert zich tegen SC Emmeloord (3-0)

maandag 05 november 2018

Heerde verliet vorige week met het schaamrood op de kaken het hoofdveld van Lemelerveld. Met de 7-0 afdroogpartij in het achterhoofd, was een uitgebreide wedstrijdbespreking van trainer Bardy Verhoef ditmaal niet nodig. De geelzwarten hadden tegenover zichzelf, maar bovenal de voor niets afgereisde achterban, iets goed te maken. Het antwoord was deze middag een passende: Heerde greep tegenstander SC Emmeloord vanaf het beginsignaal bij de kladden en liet niet meer los. Op de 3-0 eindstand was dan ook niets af te dingen, waarbij Mike Bronsink, Nick Wijenberg en Dennis Calkhoven de doelpunten voor hun rekening namen.

De collectieve offday een week eerder diende de gehele trainingsweek als motivator voor het thuisduel tegen SC Emmeloord. Een tweede mokerslag zou de geelzwarten veroordelen tot een plek in de onderste regionen, een wederopstanding aansluiting bij de middenmoot. En eigenlijk was alleen dat laatste een optie voor de formatie van trainer Bardy Verhoef. Gedurende de week gebeurde dit al in woorden, op zondagmiddag ook in daden. De Heerdenaren verdedigden, met het gif van uitblinker Nick Boterman voorop, scherp en liet in balbezit zien waartoe het in staat is en tot nu toe nog wat te weinig laat zien: via goed positiespel de voorwaartsen in stelling brengen. Spits Nick Wijenberg speelde hier als aanspeelpunt een belangrijke rol in en bleek daardoor een plaag voor de twee boomlange centrale verdedigers. Heerde kwam binnen het kwartier, weliswaar op een “lelijke” maar effectieve manier, op een terechte voorsprong. Mike Bronsink zag zijn vrije trap namelijk via de muur tegen de touwen belanden: 1-0. Na ruim een half uur beloonde Nick Wijenberg zichzelf met zijn eerste competitietreffer. Hij speelde zichzelf, als eindstation van een goede aanval, knap vrij in de zestien meter en schoof beheerst binnen: 2-0. SC Emmeloord stelde daar qua doelpogingen één snelle uitbraak en een aantal vrije trappen van (ruime) afstand tegenover. Heerde gaf echter geen krimp. Ruststand 2-0.

Emmeloord was met deze tussenstand veroordeeld tot het brengen van meer energie en het nemen van meer risico. Een slordige fase van Heerde leek hen in de kaart te spelen, maar een aantal dreigende momenten leidden niet tot kansrijke doelpogingen. Het was Heerde dat het laatste half uur de controle pakte en de goalie van Emmeloord de kans gaf zich een aantal malen te onderscheiden. Stijn Rorije nam de rol als aanvalsleider over. Hij nam het doel meerdere keren onder vuur, maar zowel doelman als paal stonden een bevrijdende treffer in de weg. Het slotakkoord vond pas plaatst in de slotminuut. Invaller Nick Schurink vond de geheel vrijstaande Dennis Calkhoven op zo’n 7 meter van het doel en voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om de trekker over te halen.  Het eindsignaal volgde niet veel later. Eindstand 3-0.

Hiermee gaf de selectie het enige juiste antwoord op de vraag of de zeperd van een week eerder een incident was: ja dus. In het voetbalvrije weekend zal de balans van de eerste fase van de competitie, met een 9eplaats op de ranglijst, worden opgemaakt en de plannen worden gesmeed richting de winterstop. De ambitie van de geelzwarten mag duidelijk zijn: doorstomen naar het linkerrijtje. Kwalitatief gezien en met de inzet gedurende deze wedstrijd, moet dat kunnen. Negatieve uitschieters zullen daarbij voorkomen moeten worden. Een mooie uitdaging die op bezoek bij Asser Boys op zondag 18 november moet leiden tot een nieuwe driepunter.

Opstelling VV Heerde:

Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Botermen (80. Michael Wolf); Mike Bronsink, Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg; Corstiaan Altenburg (73. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Stijn Rorije (75. Michel Calkhoven).

Scoreverloop:

12.Mike Bronsink 1-0, 35. Nick Wijenberg 2-0, 89. Dennis Calkhoven 3-0.