Heerde wint dik verdiend bij Asser Boys (1-4)

maandag 19 november 2018

De 8e speelronde bracht Heerde naar Assen waar de geel-zwarten het opnamen tegen VV Asser Boys, een voor Heerde onbekende tegenstander. Heerde wilde het goede gevoel van de 3-0 winst tegen Emmeloord voortzetten, en dat lukte. Met name de 1e helft was Heerde veel beter dan de thuisploeg. De 0-1 voorsprong bij rust was een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Zodoende maakte Heerde het zichzelf nog lastig in de 2e helft. Echter dankzij late treffers van de gebroeders Wijenberg werd de zege definitief vastgesteld. Nick Schurink en Mike Bronsink waren de andere doelpuntenmakers deze middag.

De 1e helft was het duidelijk Heerde dat het spelbeeld bepaalde. Dankzij verzorgd aanvalsspel creëerden de geel-zwarten zeker vijf á zes prima kansen voor rust. Corstiaan Altenburg, Dennis Calkhoven en Nick Schurink hadden het vizier echter nog niet op scherp. Bij de 3e mogelijkheid van Nick Schurink was het echter wel raak! Plots stond Schurink vrij op randje 16. Met zijn begaafde linkerbeen krulde hij de bal in de rechterbovenhoek. 0-1 Heerde! Ook in de laatste minuten voor rust kreeg Heerde nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dat gebeurde niet.

Na rust een wat ander spelbeeld. Het lukte Asser Boys nu ook om zo nu en dan gevaarlijk te worden. Voetballend bleef Heerde wel beter, maar het opportunistische spel van de thuisploeg werd gevaarlijker. Toch was het Heerde dat op een 0-2 voorsprong kwam. Mike Bronsink wist zichzelf vrij te spelen op circa 20 meter voor de goal. Met een kenmerkende diagonale schuiver wist liet hij de keeper volledig kansloos in de lange hoek. Asser Boys bleef vervolgens de lange bal spelen. De leverde na bijna 70 minuten de aansluitingstreffer op. Zodoende werd de wedstrijd toch nog spannend. Nadat Asser Boys een volgende goal terecht afgekeurd zag worden voor buitenspel, herpakte Heerde zich.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Heerde uit te lopen naar een 1-4 voorsprong. Eerst was het Nick Wijenberg die na een uitstekende pass van broer Raoul wist te scoren met een bekeken lob. Daarna was het Raoul Wijenberg die op aangeven van Corstiaan Altenburg de bal in de lange hoek volleerde. De winst was binnen. Het publiek kreeg vier mooie doelpunten voorgeschoteld en de winst kon worden gevierd op de terugreis in de bus.

Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Beilen, dat 3-3 gelijkspeelde bij Emmeloord. Kunnen de geel-zwarten een 3e overwinning op rij pakken? Aanvang 14.00 uur, Sportpark Molenbeek.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf; Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Nick Schurink, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Nick Schurink, 0-2 Mike Bronsink, 1-2 onbekend, 1-3 Nick Wijenberg, 1-4 Raoul Wijenberg.