Heerde neemt in tweede helft afstand van Beilen (5-1)

maandag 26 november 2018

VV Heerde heeft de derde zege op rij geboekt in de Zondag 2eKlasse Noord. Na overwinningen op SC Emmeloord (3-0) en Asser Boys (4-1) werd ook VV Beilen op overtuigende wijze met 5-1 aan de kant gezet. Deze positieve reeks komt na de zware nederlaag in en tegen Lemelerveld, hetgeen een ‘eye opener’ leek voor de formatie van trainer Bardy Verhoef. Waar men een stroeve competitiestart kende, lijken de Heerdenaren hun schwunggevonden te hebben. De vijf geelzwarte doelpunten werden deze middag geproduceerd door Dennis Calkhoven, Nick Wijenberg (2), Mike Bronsink en Daan Nijmeijer.

Een seizoen eerder behaalde Heerde een goede 1-0 overwinning op Beilen, dat uiteindelijk als 2e eindigde in de eindklassering. Uiteindelijk strandde Beilen in de nacompetitie waardoor beide teams elkaar dit seizoen weer treffen en zichzelf in de subtop terugvinden. Het was deze middag dan ook de vraag wie er aangehaakt zou blijven. Het antwoord lag niet in het eerste kwart van de wedstrijd, want de start van de wedstrijd was gelijkwaardig. Heerde probeerde veelal op de helft van de tegenstander in balbezit te komen en te voetballen; Beilen mikte met twee rappe, behendige buitenspelers en aanvoerder Bertus Wolters, op de omschakeling. Het leverde de gasten twee goede mogelijkheden op die door doelman Rik van Putten (hij verving de deze week zieke Vincent Mosterd) onschadelijk gemaakt werden. Aan de andere kant blonk de lange doelman uit op een keiharde volley van Raoul Wijenberg en verwerkte hij tevens een goede inzet van Corstiaan Altenburg. De openingstreffer viel halverwege de eerste helft alsnog voor Heerde en dat was een pareltje. Op randje 16 belandde de bal halfhoog bij Dennis Calkhoven. Met de rug naar het vijandelijke doel bedacht hij zich geen moment, wipte de bal nog iets omhoog en met een spectaculaire omhaal verschalkte hij de doelman: 1-0. Beilen beet nog eens van zich af met een kopkans voor Wolters tot gevolg. Waar hij het net niet wist te vinden, deed de spits aan de overkant dat op slag van rust wel. Altenburg werd na een mooie individuele actie tegen de grond gewerkt, waarna Nick Wijenberg vanaf de stip koelbloedig de ruststand op 2-0 bepaalde.

In eerdere ontmoetingen (Rolder Boys, Asser Boys) liet Heerde na een 2-0 voorsprong de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Daar was deze middag geen sprake van. Na een uur spelen wist de thuisploeg de marge uit te bouwen naar drie doelpunten. Een geoliede aanval bracht de bal via Nick Wijenberg bij Mike Bronsink, die oog in oog met de doelman hard raak knalde: 3-0. Een spaarzame aanval bracht een kwartier voor tijd toch enigszins de spanning terug (3-1) en het tactisch steekspel voor de slotfase kon beginnen. Beilen bracht lengte in de ploeg en ging 1-op-1 spelen, Heerde trachtte die ruimte te benutten door snelheid in te brengen. Het was Heerde-trainer Bardy Verhoef die dit onderonsje won, want na deze periode van wisselen was het Daan Nijmeijer die bij zijn eerste balcontact een snelle uitbraak tot een doelpunt promoveerde: 4-1. Ondertussen had Nick Schurink de lat geraakt en vond Raoul Wijenberg via de doelman hetzelfde houtwerk. Het was Man of the Match Nick Wijenberg die, net als in de eerste helft, het slotstuk verzorgde. Hij werkte een hoekschop met een harde volley tegen de touwen. Eindstand 5-1.

Met deze uitslag blijft Heerde subtopper en zakt Beilen af richting de middenmoot. Volgende week reizen de geelzwarten, in hun jacht op een nieuwe driepunter, af naar Zuidwolde. Vorig seizoen werd aan dit bezoek een punt overgehouden (2-2) en zal men een gemotiveerde tegenstander treffen. Zaak is om het niveau, de agressie en de energie van afgelopen wedstrijden te behalen en daar trainen de mannen van Bardy Verhoef deze week weer keihard voor. Tot in Zuidwolde!

Scoreverloop:

23. Dennis Calkhoven 1-0, 45. Nick Wijenberg 2-0 (strafschop); 61. Mike Bronsink 3-0, 77. Timo Oude Groothuis 3-1, 87. Daan Nijmeijer 4-1, 90. Nick Wijenberg 5-1.

Opstelling VV Heerde:

Rik van Putten; Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf (75. Nick Boterman); Mike Bronsink (80. Daan Nijmeijer), Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven; Nick Schurink (75. Elkjar Dijkgraaf), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.