Moeizame, maar verdiende overwinning Heerde in Zuidwolde (1-3)

maandag 03 december 2018

Een druilerige zondagmiddag op Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde werd voor VV Heerde toch een mooie middag. Het lukte de geel-zwarten om ook de 4e wedstrijd op rij te winnen. Heerde was is in Zuidwolde overgrote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Wel ontbrak er iets sprankelends, waardoor de overwinning moeizaam, maar niet minder terecht, tot stand kwam. Na een 0-0 ruststand wist Heerde de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken, 1-3. De doelpuntenmakers deze middag waren Mike Bronsink, Raoul Wijenberg en Nick Wijenberg.

Het werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat Heerde het spel ging maken in Zuidwolde. Het had dan ook veelvuldig balbezit, maar dat leverde in het eerste half uur geen grote kansen op. Te snel liet Heerde zich lokken tot de lange bal. Het laatste kwartier van de 1e helft bracht daar echter verandering in. Heerde creëerde namelijk nog voor rust twee grote kans. Zowel Dennis Calkhoven als Nick Wijenberg stonden oog in oog met de Zuidwolde-doelman. Helaas troffen beide kansen geen doel. De thuisploeg probeerde het vooral in de omschakeling en middels de lange bal. De defensie van Heerde anticipeerde hier echter goed op, waardoor de thuisploeg voor rust niet gevaarlijk werd.

Heerde ging de 2e helft weer op zoek naar de openingstreffer. En als dat met veldspel niet lukt, is daar nog altijd ‘Boem Boem Mike Bronsink’. Niet voor het eerst dit seizoen wist hij Heerde via een vrije trap op voorsprong te zetten. 0-1 Heerde! Waar je zou verwachten dat deze goal het startschot zou zijn voor meer, was het toch Zuidwolde dat rond de 75e minuut op gelijke hoogte. In één van de spaarzame uitbraken was het Steven Berghuis die knap afrondde in de lange hoek. In de minuten na deze gelijkmaker golfde het spel voor het eerst deze wedstrijd op en neer. Toch ging Heerde er met de overwinning vandoor.

Een afgeslagen corner belandde op de rand van de 16 bij Raoul Wijenberg. Raoul nam de bal vol op de pantoffel, onhoudbaar voor de keeper. 1-2 Heerde! Zuidwolde probeerde in de absolute slotfase natuurlijk alles op alles te zetten, maar het was vooral Heerde dat kansen kreeg op de 1-3. Waar Dennis Calkhoven nog miste, was het in blessuretijd wel raak. Uit misschien wel de mooiste aanval van de middag werd uiteindelijk Nick Wijenberg in stelling gebracht. Hij bleef koel en schoof de bal in het doel. 1-3! Wedstrijd over.

Na vier overwinningen op rij bekleedt Heerde nu de 3e plek op de ranglijst. Volgende week staat er voor Heerde een heuse kraker in de subtop op het programma: VV Heerde – VV Valthermond. Lukt het Heerde om zelfs 5 keer op rij te winnen? Wees allen welkom!

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman; Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Nick Schurink, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Mike Bronsink, 1-1 Steven Berghuis, 1-2 Raoul Wijenberg, 1-3 Nick Wijenberg.