Heerder dames spelen op 1 December voor Sinterklaas

donderdag 06 december 2018

Zaterdag 1 december  stond er voor de dames een thuiswedstrijd tegen Go Ahead kampen vr 1 op het programma.

Al na 3 minuten scoorden de dames uit Kampen de 0-1 en niet veel later viel ook de 0-2 (6em). De dames lieten zich overrompelen door de gasten uit kampen. Waar normaal de Heerder dames vanaf de aftrap goed en snel druk vooruit zetten waren ze nu vooral verdedigend een stapje te laat. Hier profiteerde Go Ahead K vr 1 al snel van..

Na 10 minuten herstelden de dames zich enigszins en kwamen meer aan aanvallen toe. Dit resulteerde in de 12e minuut tot een strafschop. Een pass binnen de 16 werd door een verdedigster van de gasten met hand beroerd en zodoende belandde de bal op de stip.

De pingel werd hard en onberispelijk door Dian binnen geschoten.

Hierna belandde de bal via een mooie aanval nog op de lat van de gasten uit Kampen.

Echter in de 32e minuut werd er niet adequaat in gegrepen en schoten de gasten de 1-3 binnen.

2 minuten later was het speedy Niamh die via een diepe bal richting de keepster toch een fractie eerder bij de bal was. Zij omspeelde zo de keepster en schoot de bal in het lege doel 2-3. Wie dacht dat de dames de zaken nu energieker zouden aanpakken kwam bedrogen uit. Vanaf de aftrap mochten de gasten oprukken en schoten pardoes de 2-4 binnen.

De 2e helft hebben de dames zich goed herpakt. Nu werden de dames uit kampen wel onder druk gezet en wonnen we de duels wel. Hierdoor kregen we meerdere mooie mogelijkheden en kansen om tot een beter resultaat te komen. Echter het geluk en soms vernuft zat niet echt mee deze 2e helft. En waar jezelf de kansen niet benut doet je tegenstander dit wel en dat bleek in de 75e minuut. Waar de gasten in de 2e helft bijna niet tot kansen kwamen schoten ze toch  in de 75e minuut de 2-5 binnen. Dit was 1 van de spaarzame kansen die ze hadden in de 2e helft. Gezien de 2e helft hebben de dames wel laten zien dat qua niveau de 4e klasse wel aankunnen. Nu samen er voor zorgen dat we vanaf het begin er gaan staan.

Opstelling Mies Willem Daphne Elies en Lieke Diann Gemma  Romy Suus Sandra en Niamh.

Wissels Romee, Ilse Alma en Marlon.