Heerde beloont zichzelf laat tegen Valthermond (1-0)

dinsdag 11 december 2018

VV Heerde heeft de vijfde overwinning op rij geboekt. In eigen huis werd Valthermond puntloos de deur gewezen. Lang stond de brilstand op het scorebord. De formatie van trainer Bardy Verhoef had het grootste gedeelte van de wedstrijd de overhand, maar pas laat in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Nick Wijenberg kroonde zichzelf tot matchwinner door in de 89eminuut oog in oog met de Valthermond-goalie koelbloedig raak te schieten.

Heerde tankte de afgelopen periode veel vertrouwen door vier overwinningen op rij te boeken. Daardoor dendert de geelzwarte trein richting de top van de ranglijst en lijkt de winterstop een hinderlijke onderbreking. De één na laatste wedstrijd voor die winterstop speelde Heerde tegen Valthermond. Vorig seizoen leverde deze tweeluik voor beide ploegen een ruime zege op in eigen huis. Ditmaal waren de subtoppers aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zetten hoog druk, waardoor het vooral gevaarlijk werd op de momenten dat er door deze druk heen gevoetbald werd. Heerde legde een aantal vlotte combinaties op de helft van de tegenstander op de mat. Met diverse schietkansen was Nick Schurink aan Heerder zijde de man met de meeste dreiging. De touwen wist hij echter niet te vinden. Aan de andere kant wist Valthermond via de flanken een aantal gevaarlijke voorzetten te produceren, welke eenmaal leidde tot een goede kopkans waar Heerde-doelman Vincent Mosterd een antwoord op had. Ruststand 0-0.

Gedurende de tweede helft voerde Heerde de druk op en bracht het nieuwe, aanvallende impulsen. De thuisploeg had de controle maar wist (nog) niet door te duwen. Individuele acties van Elkjar Dijkgraaf vonden geen eindstation, afstandsschoten van Mike Bronsink misten ditmaal precisie. Toch bleven de Heerdenaren ‘pushen’ en sneed het na het inbrengen van spelmaker Dennis Calkhoven vaker door de Valthermond defensie. Nick Wijenberg was met een kopbal dichtbij een treffer. Maar de aanvalsleider moest nog even wachten op zijn beloning na een sterk optreden, waarbij hij zijn directe tegenstanders veelal de baas was. Valthermond dwong een aantal hoekschoppen af en vuurde een directe vrije trap op het doel van de ingevallen doelman Jelle van Huffelen. Jelle gaf geen krimp en hield, net als zijn voorganger, het doel schoon. De climax kwam in de absolute slotfase, toen Heerde nog eens doorbrak over de rechterflank. Met een zuivere steekpass werd Nick Wijenberg alleen voor de doelman gezet en koelbloedig werd deze verschalkt: 1-0. Het enige wat de gasten nog konden doen was opportunistisch de bal erin pompen, maar in dit enthousiasme kwam men niet verder dan een doelpunt vanuit (ruime) buitenspelpositie. Eindstand 1-0.

Gezien het spelbeeld een terechte zege voor Heerde, dat het geduld beloond zag worden. Tegen een geduchte tegenstander hielden de geelzwarten solide het hoofd koel en blijven zij in de 2eperiode, net als Lemelerveld en Dalfsen, zonder puntverlies. De ploeg van trainer Bardy Verhoef vindt zichzelf inmiddels terug op een mooie 3eplaats in de 2eKlasse L. Een 3eplaats die alleen iets waard is wanneer ook de laatste wedstrijd voor de winterstop positief wordt afgesloten. Een nieuwe trainingsweek, met daarin ook de traditionele Kerstverloting, zal moeten leiden tot de kers op de taart van de 1eseizoenshelft.

Opstelling VV Heerde:
Vincent Mosterd (70. Jelle van Huffelen); Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf; Stijn Rorije (65. Dennis Calkhoven), Nick Wijenberg, Nick Schurink (75. Corstiaan Altenburg).

Scoreverloop:
89. Nick Wijenberg 1-0