Nieuws

VV Heerde schiet uit de startblokken in 2019: VV Heerde – SC Erica 5-0

maandag 21 januari 2019

Na een relatief korte winterstop hervatte Heerde de competitie op Sportpark Molenbeek tegen hekkensluiter Erica. Voor de winterstop sloten de geel-zwarten 2018 af met 5 overwinningen op een rij. Deze middag werd dat aantal naar 6 getild. Waar Heerde in de 1e helft nog niet groots speelde, werd het klassenverschil in de 2e helft steeds duidelijker. Na een 2-0 ruststand liep Heerde uit naar een ruime 5-0 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van twee spelers. Dennis Calkhoven wist drie keer het niet te vinden, Nick Wijenberg deed dat twee keer.

Heerde startte de wedstrijd tegen Erica uitstekend. Al binnen vijf minuten stond de 1-0 op het scorebord. Corstiaan Altenburg wist met een steekpass Dennis Calkhoven te vinden. Dennis volleerde de bal op prachtige wijze in de verre hoek. 1-0 Heerde. Ondanks deze vroege voorsprong speelde Heerde de 1e helft niet groots. Het kwam ook goed weg toen verdediger Maarten Tuin een zeker lijkend doelpunt van de gasten voorkwam met een uiterste krachtinspanning. Ondanks het wat mindere spel deelde Heerde nog wel in de 1e helft de genadeklap uit. Wederom was het Corstiaan Altenburg die Dennis Calkhoven in stelling bracht. Deze keer ramde Dennis van dichtbij de bal in het dak van het doel. Vlak voor rust op 2-0. Heerde wist duidelijk op de juiste momenten te scoren.

In de 2e helft bleek dat deze 2-0 de genadeklap was. Heerde kwam steeds beter in het spel en het geloof bij de gasten verdween met de minuut. Nog binnen het uur kwam Heerde zelfs op 3-0. Een verre ingooi van Mike Bronsink belandde voor de voeten van Dennis Calkhoven. Met een bekeken schuiver schoot hij zijn 3e goal van de middag binnen! De zege was definitief veiliggesteld. Spits Nick Wijenberg had echter nog snode plannen deze middag. Eerst wist hij op aangeven van Nick Schurink de 4-0 in het net te leggen, om vervolgens het mooiste doelpunt van de middag voor de blessuretijd te bewaren. Met een diagonale volley in de winkelhaak bepaalde hij de uitslag op 5-0.

Heerde hervat de competitie dus uitstekend. Volgend week reizen de geel-zwarten af naar Emmeloord. Dat team zag zijn competitiewedstrijd voor dit weekend afgelast zien worden. Lukt het Heerde zelfs om 7 overwinningen op rij te boeken?

Opstelling VV Heerde: Rik van Putten, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman; Dennis Calkhoven (70. Elkjar Dijkgraaf), Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Nick Schurink (75. Tristan Keijl), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (70. Daan Nijmeijer).

Scoreverloop: 1-0 Dennis Calkhoven (4e min.), 2-0 Dennis Calkhoven (44e min.), 3-0 Dennis Calkhoven (59e min.), 4-0 Nick Wijenberg (68e min.), 5-0 Nick Wijenberg (90e min.)

Onze club in beeld

v.v. Heerde in cijfers

1912
Sinds
465
Leden
7
Seniorenteams
15
Jeugdteams
606
Likes
1295
Volgers