Dames vvHeerde winnen eerste wedstrijd(oefen) 1-2 in 2019

maandag 21 januari 2019

Zaterdag 19 Januari stond er voor de dames de 1e oefenwedstrijd op het programma. In Veessen tegen VEVO vr 1.

Na 90 minuten stond er een 1-2 overwinning op het bord voor de dames uit Heerde. Na een 1-0 achterstand bogen de dames in de slotfase van het duel de achterstand om in een overwinning.

Na een redelijk gelijk opgaand duel was het VEVO wat in de 1e helft een voorsprong nam. Bij een ogenschijnlijk slap schot verkeek Mies zich en de bal stuiterde over de duikende Mies het doel in.

Dit was wel tegen de verhouding in daar de dames bij vlagen goed voetbal lieten zien. De meeste combinaties stranden net voor de 16 of de eindpass was niet zorgvuldig genoeg. Toch kregen de dames wel de nodige kansen om te kunnen scoren maar de scherpte ontbrak nog.

In de 2e helft gingen de dames naarstig op zoek naar een treffer. VEVO kwam er nauwelijks meer aan te pas. Terwijl de dames van Heerde de nodige kansen om zeep hielpen. Uiteindelijk was het marlon (1e doelpunt ooit zei ze) die via een hele hoge bal de keepster van VEVO zo in verwarring bracht dat ze staande naast het doel staande de bal via haar handen  het doel in liet caromboleren.1-1

Uiteindelijk was Gemma de matchwinner om vlak voor tijd via een scrimmage de bal over de doellijn te tikken. 1-2

Uiteindelijk een mooie revanche voor de eerdere nederlaag in de voorbereiding.

Indien de weergoden meewerken spelen de dames as. Woensdag om 19.45 uur een oefenwedstrijd thuis tegen EZC 84 vr 1 uit EPE.