vvHeerde vr 1 wint ook 2e (oefen)wedstrijd in 2019. 5-1.

donderdag 31 januari 2019

Op woensdag 30 januari speelde vvHeerde vr 1 de 2e oefenwedstijd  thuis tegen VSCO 61 vr 1 ook uitkomend in de 4e kl.

De dames kunnen terug kijken op een bij vlagend goede wedstrijd waarbij het positiespel van de 1e weken weer terug kwam.

Om 19.50 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Beide teams probeerden via combinatie voetbal naar de overkant te komen waarbij VSCO in het begin te veel ruimte kregen van de Heerder dames zonder overigens tot grote mogelijkheden te komen. De Heerder dames deelden via snelle counters de 1e speldenprikken uit . Dit leverde in de 17e minuut een hoekschop op. Sandra trapte en via  kwam de bal bij Domi op het hoofd terecht, zij kopte de bal boven  de keepster op de lat en de terug springende bal was een prooi voor Hannelore die de bal in het doel kopte(1e kopdoelpunt ooit)1-0

Hierna golfde het spel op en neer waar VSCO probeerde de schade te herstellen. Er waren een hachelijke momenten maar de verdediging kon het meeste oplossen en daar waar VSCO door kwam stond Mies op haar plek om dit onschadelijk te maken.

Vlak voor het rustsignaal was het wederom Hanne die haar 1e basis plek na een vervelende kruisbandblessure opluisterde met een 2e doelpunt. De keepster van VSCO kon een hard schot van Sandra alleen maar tegenhouden en Hanne was er als de kippen bij de terugspringende bal in het doel te tikken.2-0

Zo gingen de dames met een 2-0 voorsprong de rust in.

Met 2 wissels begonnen we aan de 2e helft. VSCO begon zeer fel aan de 2e helft en al snel werd een foutje in de achterhoede gelijk afgestraft 2-1

Hierna ontspon zich een boeiend duel. Beide teams probeerden met combinatie spel de tegenstandster uit te spelen. Hierbij gaven de dames nu minder ruimte weg aan VSCO dan de 1e helft. Dit resulteerde dan ook in snelle bal veroveringen en via scherpe counters creëerden de dames een aantal mogelijkheden.

De 3-1 werd gescoord door Romy. Dit was misschien voetballend gezien het  mooiste doelpunt van de avond. Een mooie aanval waar de bal bij Gemma kwam op ca 20 meter voor het doel en via een mooie steekpass gaf zij Domi een mooie schietkans. De keepster kon deze met moeite nog tegen houden maar in de rebound was Romy een ieder te snel af en scoorde zo de 3-1.

Hierna was het Niamh die de 4 en 5-1 op het scorebord bracht. Eerst via een diepe bal waar zij de bal knap voorlangs de laatste verdedigster tikte en zo alleen op het doel af kon en niet faalde. Niet veel later maakte zij het de keepster zo moeilijk, terwijl deze de bal aan de voet had, Niamh haar de bal ontfutselde en de deze in het lege doel deponeerde.

Na 80 minuten floot de scheidsrechter af wegens de sneeuwval.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de dames.

Opstelling:

D Mies A  Diann(Ilse) Willem(Daphne) Alma(Elies) Marlom M Lieke Sandra(Romy) Domi V Hanne(Romee) Gemma en Niamh.

As Zaterdag  spelen de dames hun 1e competitie wedstrijd weer in 2019.

De reis gaat naar Hardenberg waar tegen HHC vr 2 gestreden zal worden. Aanvang 12.30 uur.

hvd