Heerde maakt het zichzelf lastig, maar wint wel weer: VV Heerde – Asser Boys 2-1

maandag 04 februari 2019

Heerde heeft ook de 7e wedstrijd op rij weten te winnen. Lang leek het een gemakkelijke middag te worden voor de geel-zwarten, maar te veel gemiste kansen in de 1e helft en een haperende motor in de 2e helft zorgden bij Heerde – Asser Boys toch nog voor een spannend slot. Voor rust kwam Heerde op comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Raoul Wijenberg en Dennis Calkhoven. Na rust kwam Asser Boys via een vrije trap terug in de wedstrijd. Verder dan dat kwamen de gasten echter niet.

In de 1e helft trok Heerde de lijn van de laatste wedstrijden door. Verzorgd voetbal, goed combinatiespel en volop kansen. Binnen een kwartier kwam het ook op voorsprong. Na een goede pass van Rico Vos werd Raoul Wijenberg in stelling gebracht. Die verraste iedereen door de bal van Rico in één keer over de doelman te lobben. 1-0 Heerde! Dat was het startschot voor Heerde om kans op kans te creëren. In een tijdsbestek van ruim een kwartier stonden de geel-zwarten drie keer oog in oog met de doelman van Asser Boys. Nick Wijenberg, Nick Schurink en Corstiaan Altenburg wisten geen van de mogelijkheden tot doelpunt te promoveren. Toch kwam Heerde nog voor rust op 2-0. Dennis Calkhoven wist, na een korte solo in de 16, de keeper te verrassen in de korte hoek! Op slag van rust zag Asser Boys een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. 2-0 ruststand.

Het Heerder-publiek, dat dit seizoen al veelal is vermaakt in de thuiswedstrijden, ging er de 2e helft eens goed voor zitten. Op basis van de 1e helft konden meer doelpunten bijna niet uitblijven. Toch liep het anders. Heerde haalde niet meer het niveau van de 1e helft. Kansen waren er nog wel, maar niet meer zo groot en veel als in de 1e helft. Spits Nick Wijenberg was een aantal malen dichtbij. Een kwartier voor tijd werd de spanning volledig teruggebracht door Asser Boys. Een vrije trap op randje 16 werd genadeloos onderkant lat binnen gewerkt. De slotfase werd daarom onnodig spannend. Het spel golfde op en neer. Heerde was via Stijn Rorije en Dennis Calkhoven dichtbij de bevrijdende 3-1. Aan de andere kant kwam Heerde goed weg toen Timo Olde Olthof op het laatste moment een schot kon blokken. Heerde trok zodoende op karakter de wedstrijd over de streep.

Ondanks een mindere 2e helft is VV Heerde bezig aan een sensationele reeks. Zeven overwinningen op rij op 2e klasse niveau, daar kon men enkele jaren geleden alleen maar van dromen. Door het verlies van Dalfsen is Heerde de Dalfsenaren (nummer 2 op de ranglijst) tot op één punt genaderd. Volgende week speelt Heerde de uitwedstrijd in en tegen Stadskanaal. Aanvang 14.00 uur, Sportpark Het Pagedal.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (60. Dewi van Velsen), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman; Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf (70. Stijn Rorije); Nick Schurink (70. Daan Nijmeijer), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 1-0 Raoul Wijenberg (14e min.), 2-0 Dennis Calkhoven (37e min.), 2-1 goal Asser Boys (81e minuut).