Dames vvHeerde verliezen 1e competitiewedstrijd in 2019 4-1

maandag 04 februari 2019

Zaterdag 2 Februari stond de uitwedstrijd tegen de nr 2 van de ranglijst nl HHC vr 2 op het programma.

Na een lange revalidatie(knie) was Hannelore weer van de partij in deze wedstrijd.

Met enig vertrouwen konden de dames aan de wedstrijd beginnen want de beide oefenwedstrijden vooraf gaande werden beide gewonnen 2-1 en 5-1.

Na wat aftasten van beide kanten kreeg Heerde in de 5e minuut een mogelijkheid.  Bij een scrimmage voor het doel van Hhc eindigde bal in de handen van de keepster. Even later bij een hoekschop hadden de dames het geluk niet aan hun zijde en belande de bal na een paar pogingen niet  in het doel. Hierna ontspon zich mooi duel  wat alle kanten op kon.  Mies moest wel een paar keer ingrijpen maar deed dit met verve. Zij raakte bij een van de aanvallen licht geblesseerd aan haar hoofd toen een speelster HHC er bovenop viel. Gelukkig kon ze de wedstrijd vervolgen.

In de 38e minuut kwamen de dames aan de leiding. Bij een diepe bal door het centrum was Hanne de verdedigsters te snel af door de bal via haar lichaam meet te nemen en alleen voor de keepster faalde ze niet.0-1

Lang konden de dames niet genieten van de voorsprong. Bij een diepe bal werd er naar voren gestapt en de bal ging over de verdediging heen, de spits van HHC benutte dit buitenkansje koelbloedig af.1-1

Valk voor rust scoorde HHC nog de 2-1 wat zeker niet verdiend was.

In het begin van de 2e helft kregen we een paar goede mogelijkheden. Eerst was het Domi die de bal van Diann kreeg maar het doel niet kon vinden. Even later een schot van Sandra waar de keepster veel problemen mee had. Hanne was er als de kippen bij maar de bal ging net via de keepster over het doel.

In de 50e minuut werd het 3-1. Hierna werd er nog van alles geprobeerd om de aansluitingstreffer te maken maar helaas lukte dit niet. In de 85e minuut besliste HHC het duel door de 4-1 binnen te schieten.

Opstelling Mies, Diann Elies Alma en Marlon  M Willem Sandra lieke  V Domi Gemma en Niamh wissels Hanne, Daphne, Suus en Romy

As zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Hardenberg85 vr 1 aanvang staat nog op 14.30 uur echter het kan vervroegd worden naar 12.30 uur.