Heerde neemt punt mee uit Stadskanaal (1-1)

maandag 11 februari 2019

Na zeven overwinningen op rij is er een einde gekomen aan de zegereeks van VV Heerde. Speelronde 14 bracht Heerde richting Stadskanaal. In deze lastige uitwedstrijd legden de geel-zwarten een prima 1e helft op de mat, de 2e helft was echter niet goed genoeg om drie punten mee naar huis te nemen. Na een 1-0 voorsprong bij rust, stond er na ruim 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Nick Wijenberg was op aangeven van Corstiaan Altenburg de doelpuntenmaker deze middag.

Na een moeizame openingsfase pakte Heerde gedurende de 1e helft de controle over de wedstrijd. Veel kansen leverde dat niet direct op. Maar bij zo’n beetje de eerste goede kans was het wel direct raak. Na een mooie opening van Dennis Calkhoven op Corstiaan Altenburg wist Corstiaan zijn directe tegenstander te passeren. Met een bekeken voorzet wist hij Nick Wijenberg in stelling te brengen die koeltjes afrondde. 0-1 Heerde! Het echte spektakel bewaarde Heerde voor de laatste minuten van de 1e helft. In de persoon van Raoul Wijenberg trof Heerde tweemaal de lat. Eerst met een afstandsschot, daarna met een bekeken lob. Heerde had op rozen kunnen zitten in de rust, maar de marge bleef slechts één.

In de 2e helft haalde Heerde niet meer het niveau van de 1e helft. Met o.a. de twee behendige buitenspelers had Stadskanaal de 2e helft meer te vertellen. Waar Heerde eerst nog een bal langs de goede kant van de paal zag verdwijnen, was het in de 68e minuut wel raak. De linksbuiten van Stadskanaal wist een voorzet vanaf rechts met het hoofd tot doelpunt te promoveren. 1-1. Ook in de 2e helft vielen er voor beide ploegen weinig kansen te noteren. Toch werd Heerde in de laatste 10 minuten onder de druk gezet, aangezien het met 10 man verder moest na een rode kaart voor Elkjar Dijkgraaf. De bal in de ploeg houden lukte niet meer, maar door hard te werken sleepten de geel-zwarten toch een punt uit het vuur.

Over 90 minuten gezien een terechte uitslag, al denkt men bij Heerde toch nog regelmatig terug een de twee ballen op de lat vlak voor rust. Volgende week speelt Heerde thuis tegen Dedemsvaart. Aanvang 14.00 uur.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman (70. Michael Wolf); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink (55. Elkjar Dijkgraaf), Nick Schurink (75. Stijn Rorije), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Nick Wijenberg (19e min.), 1-1 doelpunt Stadskanaal (68e minuut).