Dames vvHeerde boeken zwaar bevochten overwinning op Hardenberg 85 vr 1

dinsdag 12 februari 2019

Maandagavond 11 Februari stond de uitgestelde wedstrijd vvHeerde vr 1- Hardenberg 85 vr 1 op het programma. De nr laatst (Heerde) tegen de nr voorlaatst (Hardenberg), verschil 1 punt, waarbij de Heerder dames een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Dus was dit een zogenaamde 6 punten wedstrijd.

De eerste fase van de wedstrijd was in handen van de thuisclub. Gaandeweg leverde dit ook de eerste mogelijkheden op. Niamh werd een paar keer goed weggestuurd en in van deze aanvallen werd ze bij het uitkappen van haar tegenstandster gevloerd binnen de 16. Dus een pingel.

Diann stoïcijns als altijd pegelde deze hard en hoog binnen. 1-0 29e m.

Hierna probeerden de bezoekers de bakens te verzetten maar tot echte kansen kwamen ze niet in het restant van de eerste helft. 1 maal kwam kroop Heerde door het oog van de naald. Bij een misverstand tussen de laatste lijn en de keepster bleef de bal er tussenin liggen en een speelsters van Hardenberg dacht hier van te profiteren. Gelukkig voor een ieder die de dames van Heerde een warm hart toe dragen schoot ze de bal op de paal. Voor de rest hadden de dames de boel goed voor elkaar en daar waar nodig kon Mies goed ingrijpen.

De 2e helft werd en de bezoekers wel steeds sterker. Toch creëerden ze niet veel kansen. De achterhoede en middenveld vulden elkaar goed aan. Ook voorin werd daar waar nodig goed druk gezet op de bal.

Behoudens wat afstandsschoten werden de bezoekers niet echt gevaarlijk. In de omschakeling werd Niamh een paar maal goed diep gestuurd. Een maal nam ze de bal net te hard mee zodat de overigens goede keepster van Hardenberg kon ingrijpen. Zij hield ook Hanne van scoren af in een 1 tegen 1 duel waarbij ze net op tijd was om de bal te kunnen keren.

Na 93 minuten floot de goed leidende Willem de Graaf af voor einde wedstrijd en waren de eerste drie punten in 2019 een feit. Bovendien schoven de dames een plek op in de ranglijst en is nu Hardenberg 85 de lantaarndrager.

Al met al een verdiende overwinning. De dames hebben met z n allen met en voor elkaar geknokt tot het bittere  einde.  VROUW VAN DE WEDSTRIJD DE GEHELE AANWEZIGE SELECTIE VR 1.

As zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd in Dedemsvaart tegen JVC Dedemsvaart vr 1 aanvang 13.30 uur.

hvd