Heerde komt vroege dreun niet meer te boven tegen Dedemsvaart (1-4)

woensdag 20 februari 2019

VV Heerde heeft haar eerste competitie nederlaag sinds 28 oktober geleden. De thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart ging na een desastreus begin uiteindelijk met 1-4 verloren. Waar de geelzwarten vanaf de aftrap op achterstand kwamen, slaagde het er in het vervolg van de wedstrijd niet in om dit te herstellen tot een resultaat. Alleen spits Nick Wijenberg deed 10 minuten voor tijd iets terug met een rake kopbal.

De Heerder voetbalmiddag leek op het zonovergoten Sportpark Molenbeek een aantrekkelijke te worden. Dat werd het deze middag vooral voor de gasten uit Dedemsvaart. Voordat de toeschouwers hun plekje langs de zijlijn goed en wel hadden gevonden, trof Dedemsvaart spits Ozhan Kardag al doel. De oranjehemden begonnen opportunistisch, Heerde weifelend. De lepe aanvaller wist hier al snel raad mee en bracht de stand snel op 0-1. Binnen het kwartier schoot Ben Gerritsen letterlijk uit zijn slof. Vanuit een omschakelmoment legde hij van ruim 20 meter aan voor een kiezelhard schot. Hier had Heerde-goalie Mosterd geen antwoord op: 0-2. Heerde herstelde zich goed en de aansluitingstreffer hing in de lucht. De overtuiging in de afronding ontbrak helaas, waardoor de marge bij het rustsignaal twee doelpunten bleef.

Na rust ondernam de formatie van trainer Bardy Verhoef verwoede pogingen om de marge te verkleinen om zo zicht te houden op een resultaat. De gecreëerde kansen leidden echter niet tot de gewenste 1-2. Aan de andere kant bleef de voorhoede van Dedemsvaart scherp op de uitvallen, die met gerichte lange ballen van aanvoerder Knol werden ingeleid. Het was opnieuw Kardag die de wedstrijd in het slot gooide. Eerst promoveerde hij een afgeketst afstandsschot tot 0-3 en in de slotminuut completeerde hij zijn hattrick als eindstation van een counter (1-4). Ondertussen had Nick Schurink zijn tweede gele kaart ontvangen, maar wist naamgenoot Wijenberg nog wel te scoren. Eindstand 1-4.

Een domper van jewelste met het oog op het affiche tussen nummer 1 Lemelerveld en nummer 2 FC Dalfsen, waarbij laatstgenoemde wist te winnen. Tevens een wijze les voor de Heerdenaren, dat resultaten op andere velden pas voor je gaan werken wanneer jezelf wint. Met die wetenschap reist Heerde komend weekend af richting FC Assen waar het de mooie 3eplek op de ranglijst mag verdedigen en verstevigen.

Scoreverloop:

1. Ozhan Kardag 0-1, 12. Ben Gerritsen 0-2; 70. Ozhan Kardag 0-3, 80. Nick Wijenberg 1-3, 90. Ozhan Kardag 1-4. Rode kaart: 72. Nick Schurink (2x geel).

Opstelling VV Heerde:

Vincent Mosterd; Rico Vos, Michael Wolf, Maarten Tuin ©, Nick Boterman; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven; Nick Schurink, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.