Dames vvHeerde verliezen met 4-0 van svZwolle vr 1

maandag 18 maart 2019

Zaterdag 16 maart stond er voor vvHeerde vr 1 een uitwedstrijd in en tegen svZwolle vr 1 op het programma.  De tegenstandster van vandaag staat achter koploper Gramsbergen op de 2e plaats.

We gingen met 13 dames naar Zwolle en begonnen in de volgende opstelling:

Doel Mies achter vlnr Daphne, Alma, Elies en Marlon midden vlnr  Dian, Suus en Gemma voor vlnr Hanne Sandra en Niamh

Wissels Romee en Domi.

Vanaf het begin voetbalde svZwolle  iets makkelijker  dan de dames uit Heerde. Dit leidde in de 10e minuut de 1-0 in. Via een aanval brachten ze de spits staande op de 16 meter in stelling en zij schoot de bal achter Mies het doel in.

Hierna kwamen de dames uit Heerde iets beter in hun spel en kregen via de snelle Niamh ook een 5 tal mogelijkheden. Echter de precies ontbrak net bij de eindpass en een 2 tal schoten van haar gingen ruim naast het doel van Zwolle. Na een half moest Suus zich noodgedwongen, na een tik op haar enkel, zich laten vervangen.  Hierdoor was de organisatie even weg en sloeg Zwolle genadeloos toe en scoorde in de 36e minuut de 2-0.

In de 2e helft had svZwolle het betere van het spel. En in de 49e minuut kwamen ze op een 3-0 voorsprong. Moet gezegd worden dat onze keepster Mies een uitstekende wedstrijd keepte anders was de uitslag iets hoger geweest. In de 75e minuut kwamen de  dames van de thuisclub op 4-0 voorsprong. Toch bleven de dames van de vvHeerde proberen om een doelpunt mee te pikken. In de laatste minuten had Daphne daar een grote mogelijkheid toe. Bij een mooie diepe bal waarbij een verdedigster van Zwolle zich op verkeek kon ze zo doorlopen naar het vijandige doel maar misschien geschrokken van de mogelijkheid schoot ze de bal vanaf ca 18 meter in de handen van de keepster.

Ondanks de nederlaag konen de dames vooral het eerste half uur terug kijken op een goede wedstrijd. Hier maar weer  verder op borduren en zien dat we nog wat punten kunnen pakken de komende wedstrijden.

As zaterdag spelen de dames een oefenwedstrijd thuis tegen ASV Dronten vr 1 aanvang 12.30 uur.

De eerst volgende competitiewedstrijd is op woensdagavond 27 maart thuis tegen svZwolle vr 1 aanvang 19.45 uur.