Heerde legt het af tegen koploper Lemelerveld (1-3)

woensdag 20 maart 2019

Heerde is er voor de tweede week op rij niet in geslaagd de top-2 van de Zondag 2eKlasse L aan te vallen. Verloor de formatie van trainer Bardy Verhoef een week eerder met 3-0 op bezoek bij Dalfsen, deze week was koploper Lemelerveld met 1-3 de meerdere op Sportpark Molenbeek. Na een perfect eerste half uur van Heerde, bewezen de gasten in de laatste fase van de eerste helft over een meedogenloze voorhoede te beschikken. De geelzwarten toonden in de tweede helft veerkracht, maar verder dan een aansluitingstreffer van Dennis Calkhoven kwam men niet.

Het waren de weken van de waarheid voor Heerde. Met achtereenvolgens Dalfsen en Lemelerveld op het programma en een overbrugbare achterstand richting deze top-2 ploegen, konden het mooie weken worden. De puntloze oogst doet beseffen dat een eventuele kampioensrace niet aan de Heerdenaren zal zijn besteed. Al pakten de geelzwarten op het eigen Sportpark Molenbeek duidelijk de laatste strohalm. In een prima eerste half uur werd de koploper het voetballen onmogelijk gemaakt. Met fel druk zetten en het winnen van tweede ballen pakte Heerde het initiatief. Mogelijkheden waren er voor Dennis Calkhoven, Nick Wijenberg en Corstiaan Altenburg maar de thuisploeg vergat zichzelf, met name door het ontbreken van de ultieme eindpass, te belonen. Kansen die je aan de voorhoede van Lemelerveld niet moet bieden. De eerste mogelijkheid werd direct binnen geprikt en voor rust verdubbelde de oranjewitten de marge. Heerde leek van slag, haalde de rust zonder verdere schade en herpakte zich.

De manschappen van Verhoef trokken ten aanval en zette de Lemelerveld-goalie aan het werk. Die was na een uur spelen eindelijk een schot te machtig, waarbij spits Nick Wijenberg zich sterk maakte en de bal op randje 16 panklaar kegde voor Dennis Calkhoven die beheerst binnen schoof: 1-2. Deze aansluitingstreffer en de aanvallende impulsen van de thuisploeg leidden tot een open wedstrijd. Lemelerveld hield de geledingen echter gesloten en wisten zich steeds vaker naar mogelijkheden te voetballen. Spits Job Heerink was een kwartier voor tijd het succesvolst; hij speelde zich vrij in het strafschopgebied en zijn schuiver belandde via doelman Mosterd tegen het net: 1-3. De genadeklap was toegediend aangezien Heerde geen vuist meer wist te maken. Het gejuich na het eindsignaal was zodoende van de meegereisde supporters. Eindstand 1-3.

De koppositie lijkt met deze nederlaag definitief uit het zicht. De strijd om een periodetitel blijft open; zowel op de algemene ranglijst als in de tweede periode. De strijd om de derde plek op de ranglijst wordt volgende week vervolgd op bezoek bij hekkensluiter SC Erica. Een week later speelt Heerde in Emmeloord de laatste speelronde van de 2eperiode, waar de geelzwarten de koppositie delen met (jawel) Lemelerveld. De wedstrijd van afgelopen zondag wordt zodoende eind maart nog eens (ware het indirect) voortgezet. Is, na 2 competitienederlagen tegen de oranjewitten, driemaal scheepsrecht voor de Heerdenaren?

Scoreverloop:

34. Matthias Reimink 0-1, 38. Stijn Kogelman 0-2, 60. Dennis Calkhoven 1-2, 76. Job Heerink 1-3.

Opstelling VV Heerde:

Vincent Mosterd; Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman (65. Michael Wolf); Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven; Corstiaan Altenburg (70. Elkjar Dijkgraaf), Nick Wijenberg, Nick Schurink.