Nieuws

VV Heerde wint met 1-0 in en van Erica

dinsdag 26 maart 2019

Na twee verliespartijen op rij stond voor VV Heerde de uitwedstrijd bij hekkensluiter Erica op het programma. De ploeg die tegen degradatie vecht is de laatste weken beter in vorm. Zo werden twee van de vier laatste wedstrijd gewonnen. Van onderschatting kon en mocht daarom geen sprake. Op het knollenveld in Erica boekte Heerde een moeizame, maar qua kansenverhouding terechte zege. In de 1e helft wist Dennis Calkhoven Heerde, op aangeven van Corstiaan Altenburg, met een bekeken boogbal op 0-1 te zetten. Dit bleek na 90 minuten spelen, en ongeveer 10 minuten blessuretijd (?) de winnende treffer te zijn.

Van verzorgd voetbal was deze middag nauwelijks sprake. De wedstrijd kende veel duels en veel strijd om de 2e bal. De keren dat het Heerde wel lukte om het geliefde combinatiespel te spelen, werden de geel-zwarten ook steeds gevaarlijk. Daarvoor moest Heerde wel een kleine stormloop met meerdere corners voor Erica overleven. Na een minuut of 20 nam Heerde het initiatief meer over. Dat leidde tot een vlammend schot op de paal van Raoul Wijenberg. Niet veel later werd Nick Wijenberg in staat gebracht om de 0-1 binnen te koppen. Een overduidelijke duw in zijn rug voorkwam dat, maar tot ieders verbazing aan Heerder-zijde kreeg Heerde geen strafschop. Toch kwam Heerde alsnog voor rust op voorsprong. Via een aanval over links werd Dennis Calkhoven in stelling gebracht door Corstiaan Altenburg. Met een technisch perfect schot zette Dennis Heerde op 0-1! Ook Erica werd de 1e helft onder leiding van aanvoerder Tubben regelmatig dreigend via voorzetten en afstandsschoten. Keeper Vincent Mosterd wist zijn doel echter schoon te houden.

De 2e helft bleef het spel van beide kanten slordig. Erica bleef het proberen met opportunistisch spel en Heerde was deze middag te slordig, mede door een moeilijk bespeelbaar veld, in balbezit. Veel grote kansen heeft de 2e helft niet gekend. Na ruim een uur spelen kreeg wederom Dennis Calkhoven, dit keer op aangeven van Nick Wijenberg, dé kans op de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas miste hij oog in oog met de keeper. Erica bleef (terecht) hoop houden. Wederom werd de thuisploeg gevaarlijk via enkele standaardsituaties. Heerde bleef echter overeind en in de slotfase kreeg Heerde via Nick Wijenberg nogmaals een 100% kans om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte niet en daarom bleef het spannend in de bijna 10 minuten durende blessuretijd. Tot opluchting van iedereen die VV Heerde een warm hart tot draagt trok Heerde de overwinning over de streep!

Volgende week wacht een belangrijk duel voor de mannen van trainer Bardy Verhoef. Bij winst in Emmeloord en gunstige uitslagen op andere velden kan Heerde namelijk de periodetitel pakken. Wij hopen wederom op de steun van onze trouwe geel-zwarte aanhang in Emmeloord.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (70. Dewi van Velsen), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf (85. Nick Boterman); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Nick Schurink (73. Stijn Rorije), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Dennis Calkhoven (42e minuut).

Onze club in beeld

v.v. Heerde in cijfers

1912
Sinds
465
Leden
7
Seniorenteams
15
Jeugdteams
606
Likes
1295
Volgers