vvHeerde vr 1 verliest geflatteerd met 2-8 van svZwolle vr 1

donderdag 28 maart 2019

Woensdagavond 27 Maart stond er voor de Heerder dames een inhaal duel op het programma tegen svZwolle vr uit Zwolle.

Ander halve week geleden troffen beide teams zich nog in Zwolle en ook toen was svZwolle met 4-0 de meerdere over de Heerder dames.

De dames begonnen zeer goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut was het Niamh die na een mooie dieptepass van Lieke alleen op het Zwolse doel af kon. Oog in oog met keepster van Zwolle faalde ze niet en schoot de bal onberispelijk binnen. 1-0

Na 10 minuten kwamen de dames van Zwolle beter in de wedstrijd en werden de Heerder dames vastgepind op eigen helft.

Dit resulteerde in de 11e minuut in de 1-1.

Na ca 22 minuten volgden een 3-tal wissels. De dames van Heerde gaven in een tijdsbestek van 10 minuten 4 doelpunten weg.  5 minuten voor de rust en 5 minuten na de rust stond het ineens 1-5. Sommige doelpunten werden door de Heerder dames panklaar voor de gasten neergelegd en zij maakten hier gretig gebruik van.

In de 56e minuut was het Suus die met  een diepe bal door het centrum van Zwolle Niamh alleen op de keepster afstuurde en vanaf  rand 16 schoot zij de bal langs de keepster het doel in. 2-5

In het laatste half uur scoorden de dames van svZwollen nog 3 maal zodat de eindstand op op het scorebord 2-8 aangaf.

svZwolle was voetballend gezien de meerdere over de Heerder dames. Maar een zo dikke nederlaag was niet nodig geweest.

As zaterdag spelen de dames om 12.00 uur thuis tegen EMMS/Lutten vr 1. Bij winst verlaten de dames de laatste plek en geven deze door aan Hardenberg 85 vr 1.

Opstelling doel Mies achter vlnr Willem Alma Daphne en Marlon midden vlnr Diann Sandra en Lieke voor vlnr Hanne Romy en Niamh wissels Elies,Suus, Gemma,Romee en Ilse