Heerde JO19 wint een spannende halve finale in de beker met 3-2

maandag 01 april 2019

De geelzwarten begonnen gespannen en onrustig aan de halve finale bekerwedstrijd. Het was druk op ons Sportpark Molenbeek, zo`n 150 toeschouwers. Het was Reaal Dronten die het betere van het spel had, en beter combineerden dan wij, en we waren steeds te laat in de duels. Het eerste wapenfeit van Heerde was na 10 minuten, maar de reddingen van de keeper van Dronten mochten er zijn. We kwamen dan ook achter met 0-1 en het werd nog erger door een eigen doelpunt van ons: 0-2. Het was dat de uitstekend keepende Jelle er stond anders was het nog erger geworden. Of het kwam dat de supporters van Reaal tien tien tien riepen en zich al in de finale waande weet ik niet maar de Heerdenaren zijn nooit verslagen zou blijken.

We gingen rusten met 0-2 achter en dat was eerlijk gezegd verdiend, maar daar kwam de peptalk van Henk en Diederik die de jongens op scherp zette en zo gingen we de tweede helft in. De tweede helft speelde we naar de kantine toe en dan zijn we op ons best. We waren beter en kregen kansen, maar hij wou er nog niet in.
In de 52e minuut volgde er een corner voor Heerde, genomen door Dylan en deze werd door Dion snoeihard en hoog in de goal gekopt: 1-2 eindelijk de aansluitings treffer voor de geelzwarten. We waren helemaal los het was Daan die werd neer gelegd in het strafschopgebied en we kregen een strafschop die prima werd ingeschoten door Daan zelf, 2-2 gelijk, zou het dan toch gaan gebeuren ?

In de 65e minuut volgde de genadeklap, toen de tot dat moment goed keepende keeper van Dronten in de fout ging.
Door het opjagen en onder druk zetten van Heerde verslikte de doelman van Reaal zich en tikte de bal precies voor Jaro die de bal ontfutselde en in het lege doel schoof voor de 3-2 voorsprong voor VV Heerde.
Het waren nog spannende minuten die volgde, maar het was de uitstekend fluitende Reinier van Leeuwen die de wedstrijd goed aanvoelde, deze floot voor het eind signaal en we gaan naar de Finale ! En je weet, bij winnen hoort zingen.

Ik vond nog een grappig stukje schrijven van Reaal, ik wist niet dat Dion en Jorrik een broer hadden in het eerste. Hier het citaat van Reaal: Er zitten veel bekende clubnamen bij de selectie van VV Heerde 19-1.
Als je goed naar de namen kijkt blijkt VV Heerde een hechte warme familieclub te zijn, want je komt de namen Rorije, Keijl, van Velsen, Wolf, Calkhoven, Nijmeijer en Vos zowel bij het jeugdteam alsook bij het eerste elftal tegen.
De oudere broers van Dylan Keyl, Dion van Velsen, Jorrik Wolf en Michel Calkhoven zitten bij het eerste elftal.
Sommige jeugdspelers zoals Daan Nijmeijer en Rico Vos hebben al aan het eerste elftal mogen ruiken.
Hele families zitten bij deze dorpsclub waar voetballende vaders en broers hun ervaringen naar de nieuwe generatie over brengen !

De selectie van VV Heerde 19-1: Luuk van Marle, Tobias Eggengoor, Sobhan Herawi, Jorrik Wolf, Dion van Velsen, Jelle van Huffelen, Dylan Keyl, Daan Nijmeijer, Jur Rorije, Menno Kommer en Joesof Albady.
Bryan Plesman, Julian Toorn, Mathijs Toorn, Jaro Wiessenberg en Ronald Jager.
Trainer: Henk Hulleman
Overige staf: Diederik Kwakkel.

Groet D.v.V