Heerde laat periodetitel liggen in Emmeloord (2-1 verlies)

maandag 01 april 2019

VV Heerde heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in Emmeloord niet alleen drie punten te laten liggen, maar ook de periodetitel. De druiven waren zuur toen bleek dat de uitslagen op de andere velden precies waren zoals ze zouden moeten zijn (Dalfsen wint, Stadskanaal – Lemelerveld gelijk). In een wedstrijd waarin Heerde voetballend duidelijk beter was dan Emmeloord bleek Emmeloord veel effectiever. Raoul Wijenberg zette Heerde nog wel op 0-1 na een half uur, maar vlak voor rust en na een uur spelen werd Heerde tweemaal verrast. Ondanks vele doelpogingen en gevaar in de 16 van Emmeloord wist Heerde niet meer te scoren. Ook eindigde Heerde deze middag net als Emmeloord met 10 man na een rode kaart voor Nick Schurink.

Het was Heerde dat het spelbeeld grotendeels bepaalde in Emmeloord. Het lukte de geel-zwarten regelmatig om voetballend in het 16 meter gebied van Emmeloord te komen. De eerste goede kans kwam op naam van Dennis Calkhoven na een steekbal van Corstiaan Altenburg. De inzet van Dennis scheerde helaas voorlangs. Ook enkele afstandsschoten zorgden voor gevaar. Aan de andere kant kreeg ook Emmeloord twee grote kansen om op voorsprong te komen. Rond het half uur spelen was het dan toch Heerde dat op voorsprong kwam. Corstiaan Altenburg veroverde de bal op de achterlijn, bleef dribbelen, hield het overzicht en vond Raoul Wijenberg. Met een diagonale schuiver zette Raoul Heerde op 0-1! Dit leek ook de ruststand te worden. Leek, want in de 42e minuut glipte Emmeloord aanvaller Rik Beekman er vandoor. Oog in oog met keeper Mosterd faalde hij niet. Een flinke domper voor Heerde. 1-1 ruststand.

Het eerste kwartier na rust was ook weer voor Heerde, zonder dat dat tot hele grote kansen leidde. Aan de andere kant viel de bal er uit het niets wel in. Een voorzet vanaf rechts werd diagonaal binnengekopt door Gerke Schaap. 2-1 Emmeloord. Voor Heerde teken om nog meer gas te geven. Het mocht deze middag echter niet zo zijn. Diverse malen werd het doel van Emmeloord onder vuur genomen door o.a. Raoul Wijenberg, Nick Schurink, Dennis Calkhoven en Mike Bronsink. Toen Heerde na ruim 70 minuten spelen zelfs met 10 man verder moest na een domme rode kaart van Schurink, leek het geloof weg. Toch bleef Heerde ook met 10 man qua veldspel de bovenliggende partij. Dat leidde ertoe dat Dennis Calkhoven alleen op de keeper af kon. De Emmeloord verdediger trok aan de noodrem en kon ook inrukken met rood. Heerde bleef druk uitvoeren op het Emmeloord doel, maar de bal wilde niet goed vallen. Zelfs tot in de allerlaatste seconde bleef Heerde gevaarlijk toen Mike Bronsink dicht bij de gelijkmaker was. Ook zijn inzet werd op miraculeuze wijze gered door de doelman van Emmeloord. 2-1 verlies, over en uit.

Na de wedstrijd veel ongeloof bij onder andere de geel-zwarte aanhang over deze onnodige nederlaag. Bij winst was Heerde periodekampioen geweest. Het was een mooie bekroning voor Heerde geweest na toch een behoorlijk goed seizoen waarin Heerde meedraait bij de bovenste plekken. Voor Heerde is het nu zaak om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. De volgende wedstrijd speelt Heerde thuis tegen FC Assen.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman (68. Stijn Rorije); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink; Nick Schurink, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (85. Elkjar Dijkgraaf).

Scoreverloop: 0-1 Raoul Wijenberg (30e minuut), 1-1 Rik Beekman (42e minuut), 2-1 Gerke Schaap (60e minuut)