Dames vvHeerde verliezen van EMMS/Lutten vr 1 1-2

dinsdag 02 april 2019

Zaterdag 30 Maart stond er voor de dames van de vvHeerde een thuiswedstrijd tegen EMMS/LUTTEN vr 1 op het programma. De eerste ontmoeting leverde een 7-3 nederlaag op. Dus de dames waren gebrand om dit recht te zetten. Vanaf het begin zetten de dames de bezoeksters onder druk. Dit leverde al snel een mogelijkheid voor onze snelle Niamh echter haar bal ging voorlangs het doel. Beide teams maakten er een boeiend gevecht van. Het spel golfde op en neer zonder dat beide teams echt 100% kansen creëerden. De bezoekers probeerden keepster Mies vooral met afstandsschoten te verschalken maar de precisie ontbrak en Mies kon deze allen onschadelijk maken.

Heerde kreeg vooral mogelijkheden via de zeer snelle Niamh. Telkens werd zij diep gestuurd en hier door ontstonden er enkel mogelijkheden. Echter de eindpass ook mede door het wel erg slecht en hobbelig veld kwamen deze niet aan.

De bezoeksters kregen via 2 hoekschoppen nog wat mogelijkheden, gelukkig voor ons werden deze gemist.

In de 41e minuut kregen de dames van Heerde misschien wel de beste kans om de score te openen. Hanne werd diep gestuurd en 1 op 1 met de keepster kwam deze als winnaar uit de bus.

Na de rust kwamen de bezoeksters al snel op voorsprong. Na matig uitverdedigen kwam de bal bij een speelster staande binnen de 16 terecht en zij schoot de bal onberispelijk binnen. 0-1

Hierna deden de dames er nog een tandje bij om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Niamh had de pech na een indrukwekkende solo de bal net tegen de uitkomende keepster aan te schieten.

Het duurde tot de 61e minuut toen Hanne de 1-1 liet aantekenen. Aan de linkerkant kwam Domi in balbezit. Zij nam de bal goed mee en trok deze op rond 16 goed voor op de inkomende Hannelore en zij tikte de bal onder in de linkerhoek. 1-1 Hierna gingen de dames op zoek naar meer. Beide teams knokten voor wat ze waard waren.   In de laatste minuut ging het toch nog mis voor de thuisclub. Via een eigen ingooi aan de linkerkant werd de naar voren gegooide bal onderschept en via een snelle flankwissel kwam hun rechteraanvallen op de 16 in balbezit en met een droge knal schoot zij de bal achter Mies het doel in.

Een sneu verlies. De dames hebben een zeer behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd ook gezien het veld wat zeer matig was.

Opstelling Doel Mies Willem,Elies,Daphne en Marlon Diann, Sandra ,Lieke en Hanne Romy en Niamh. Wissels Romee, Alma,Ilse en Domi.

Ass zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd in Kampen tegen Go Ahead K vr 1 aanvang 13.00 uur.

hvd