Heerde herpakt zich wint thuis ruim van FC Assen (5-1)

maandag 08 april 2019

Heerde herpakt zich wint thuis ruim van FC Assen (5-1)
Na de domper van vorige week in Emmeloord was VV Heerde op een zonovergoten sprotpark Molenbeek op zoek naar eerherstel. Ruim een uur lang had Heerde het lastig met de ploeg uit Assen, maar na de bevrijdende 2-1 van Corstiaan Altenburg kwam de geel-zwarte machine op gang. In het laatste kwart van de wedstrijd liep Heerde uit naar een ruime 5-1 overwinning. Doelpuntenmakers deze middag waren Stijn Rorije, Corstiaan Altenburg (2x), Nick Wijenberg en A-junior Dion van Velsen.

Al na 4 minuten was het deze middag raak. Uit een corner van Corstiaan Altenburg was Stijn Rorije erg alert bij de 1e paal om knap raak te schieten. Een ideale start en een voorbode voor meer, zou je denken. Niets van dat, want de voorsprong leek Heerde geen goed te doen. De 1e helft was het spel erg slordig en had Heerde moeite om vanuit de achterste linie op te bouwen. Het liep niet en niet geheel onlogisch kwam FC Assen dan ook op gelijke hoogte na een klein half uur spelen. Ook in het restant van de 1e helft lukte het Heerde niet om tot het gewenste voetbal te komen. Het zou de 2e helft echter beter moeten om met een goed resultaat van het veld te stappen.

Ook de 2e helft kende een stroeve start, al lukte het Heerde wel steeds vaker om al combinerend op de helft van FC Assen te komen. Het leverde zo nu en dan dreiging en kleine kansen op voor Heerde. Het duurde echter tot diep in de 2e helft totdat Heerde ook echt op voorsprong kwam. Na een uitstekende actie en dito voorzet van Mike Bronsink kon Corstiaan Altenburg de bal vanaf 2 meter binnen tikken. 2-1 Heerde! Daarna ging het hard. Nu was het de beurt aan Nick Wijenberg om na een individuele actie en prima voorzet Corstiaan Altenburg in stelling te brengen. Met een prachtige diagonale kopbal zette hij met zijn 2e van de middag Heerde op een veilige marge van twee. FC Assen heeft deze middag prima weerstand geboden, maar was nu rijp voor de slacht. Invaller Dion van Velsen zette Heerde met een kopbal uit een corner op 4-1 en in de 90e minuut pakte ook spits Nick Wijenberg zijn doelpunt mee. Met een geplaatst schot vanaf randje 16 liet hij de keeper kansloos.

De uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was voor de geel-zwarten. Dat was het ruim een uur zeker niet, maar uiteindelijk waren de mannen van trainer Bardy Verhoef op tijd bij de les en trakteerden zij het publiek alsnog op een aantal mooie aanvallen en mooie doelpunten. Volgende week staat voor Heerde de uitwedstrijd in Valthermond op het programma.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Raoul Wijenberg, Maarten Tuin©, Nick Boterman (80. Jorrik Wolf); Dennis Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Mike Bronsink; Stijn Rorije (80. Dion van Velsen), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (88. Arne Sellies).

Scoreverloop: 1-0 Stijn Rorije, 1-1 FC Assen, 2-1 Corstiaan Altenburg, 3-1 Corstiaan Altenburg, 4-1 Dion van Velsen, 5-1 Nick Wijenberg.